Nee tegen het koningslied

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Nee tegen het koningslied.


Gast

#7676 Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-29 21:43

#7606: - GODGEKLAAGD !!!!

... het woord "asociaal" is afgeleid van het Latijs woord "ab" (= tegen, weg / ver van... vandaan) en het woord "societas" (= gemeenschap, samenleving oftewel 'polder', maatschappij).

"Asociaal" betekent dan letterlijk vertaald: "weg van..." c.q. "tegen de samenleving, tegen / ver van de gemeenschap vandaan".

Interessant dat U het woord "asociaal" in een koninklijke sfeer gebruikt, want normaliter hoort men het uitsluitend als denigrerend toevoegsel in de kontekst van "ondergeprivilegeerde buitenlanders", "werklozen", "jeugdbendes", "aan drugs verslaafde mensen"  etc. ...

Fab

#7677 Re:

2013-04-29 22:10

#7607: -

Joehoe, het gaat over een liedtekst! : L I E D T E KST, LIEEEEEEEEDTEKST.


Gast

#7678 Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-29 23:13

#7676: - Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...?? 

Eindelijk iemand, die het woordje a-sociaal in de eigenlijke betekenis van het woord begrepen heeft. Dat geeft de burger moed. Ik heb dit woord in mijn actieve loopbaan (in het Voortgezet Onderwijs) vele malen in mijn lessen gebruikt, niet alleen refererend aan leerlingen, maar even zo vaak terugslaand op de rest van de school-populatie.

Vrijwel iedereen beschouwde toen (jaren 70 - 80- en 90 van de vorige eeuw) de term als scheldwoord. Dat was het in mijn beleving NIET. Het was eigenlijk veel erger ..........................

Zo ook (in mijn beleving) voel ik het inpikken van 7,5 miljoen euro PER JAAR door een drietal mensen, dat een dergelijk "jaarlijks douceurtje" absoluut niet, ABSOLUUT NIET nodig heeft, terwijl er vele honderden in Nederland enorm mee geholpen zouden zijn.

Het simpele feit, dat het (intelligente ... ???) drietal niet ZELF op het idee komt om dat gigantische bedrag te doneren aan "de onderdanen" (het zou natuurlijk slechts "een gebaar" zijn) noem ik dus A-SOCIAAL, in de enig juiste betekenis van het woord.

Godgeklaagd en a-sociaal;

7676, ik dank u vriendelijk voor uw eruditie en alertheid !!!

HJS Ossendrecht

 

 

 


Gast

#7679 Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-30 06:08

#7676: - Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Wien Neerlands bloed in de aderen vloeit ...

Bij de gemiddelde Nederlander / Hollander veel meer dan bij het hele koningshuis bij elkaar.

 


Gast

#7680 Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-30 06:20

#7676: - Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

En daarom, moet je dan ook zeggen, in plaats van A-sociaal, Zwak-sociaal!


Gast

#7681 Re: Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-30 06:23

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Er bestaat nog zo iets als bezuinigingsmaatregel, afschaffen. Dat is met veel andere heersers ook gebeurd, keizers, koningen en aanverwante. Bevolkingen willen geen lijfeigenen zijn.

Dat weten ze, vandaar bezit, villa's, geld, ons geld! in Griekenland. En onze regering werkte mee miljarden in die Griekse bodemloze put te gooien, tegen de wil van het volk!,  terwijl ze weten dat dit geld nooit terug komt. Neuh en we weten waarom. Is allemaal al lang voorzien en geregeld. Prins Claus had de familie daar al op voorbereid. Het is verbazend dat er nu toch nog een nieuwe troonopvolger komt. Voor hoe lang en egen welk salaris en welke belastingmaatregelen worden er nu eindelijk wel genomen?

Gewoon Balkenendenorm salaris en belasting betalen, plus vermogensbelasting. Al die belastiongontduiking aanpakken met terugwerkende kracht. Brievenbusfirma's aanpakken. Als al die officiële handelingen voor de staat zijn, mag dat als toeslagen op declaratiebasis worden vergoed. Vergeet niet dat de andere familieleden voor hun aanwezigheid ook gigantische bedragen opstrijken. En dan nog al die extra kosten aan beveiliging, catering en de rest.

Zijn ze allemaal belastingvrij of betalen al die anderen wel belasting? Met allerlei constructies om belasting te ontduiken en omzeilen ....

En daar een krakkemikkig koningslied voor zingen in goddelijke aanbidding voor de Zonnekoning? !!!! Laat die op de Olympus gaan zitten met de hele familie!!!!! En niet van ons geld! Dat is er al ingestoken.


Gast

#7682 Re: Re:

2013-04-30 06:37

#7677: Fab - Re:

Vreselijk he, wat die kromme tekst in slecht Nederlands met gestolen melodie allemaal los maakt. Mensen gaan eindelijk weer nadenken. Er is geschreven de koning krijgt een koningslied dat die verdient. Deze is trots er zeker 79 te hebben gekregen. Maar dit officiële wordt het dan. Daar staat ie dan. En miljoenen inwoners hebben laten weten dat het niet namens hen wordt gezongen. Inburgeringscursussen weer verplicht stellen. Weer aandacht voor onze Nederlandse taal, lezen, spreken, schrijven, tekstanalyse, historie. Dit multiculti waangedrocht heeft het duidelijk gemaakt.

Saldo

#7683 Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...?? - 57 milioen aan Kosten

2013-04-30 08:41

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Na de de paus Ratzinger is nu ook de koningin Beatrix afgetreden -  als uitverkozen 'waarnemers van God op aarde'.

Een verschil is er wel:

- Ratzinger werd democratisch door de vergadering van kardinalen met meerderheid in Vaticaanstad gekozen.

- Beatrix werd door niemand in Nederland democratisch gekozen, maar door 'God uitgezonden'.

Willem van Oranje, een van de vermeende voorouders van Beatrix, was in zijn tijd door alle andere stadhouders van de Staten Generaal als regent-stadhouder van Den Haag met meerderheid - dus toen nog wel democratisch - gekozen!

..........................

Inhuldigingsfeest kost Amsterdam 7 miljoen euro.

(volkskrant 27 februari 2013)

 

Troonswisseling kost 50 miljoen

- De totale kosten voor de troonswisseling kunnen wel eens boven de vijftig miljoen uitkomen.
- Alleen al voor de beveiliging zou 26 miljoen euro zijn uitgetrokken.
- Dat stelt de Keuringsdienst van Waarde woensdag.
- Volgens een woordvoerder van het televisieprogramma geeft het rijk veel meer uit dan het beweert.
Zo zegt een ingewijde dat het beveiligingsbudget zeker 26 miljoen bedraagt. - De overige miljoenen gaan vooral op aan mediastrategie.
(nederlands dagblad)
...
- 50.000.000,-- EURO + 7.500.000,-- EURO (uitkeringen Oranjes, belastingvrij) = 57.500.000,-- EURO uit de schatkist van de belastingbetalers.
- Hoevel banen in het onderwijs en in den zorg zijn dat, ondanks dat het land in een 'economische crisis' zit en "ierdereen moet bezuinigen ...?!
Maar we moeten niet zeuren ... Gewoon blij zijn dat wij ondanks alles toch nog veel gezelligheid door de Oranjes hebben, en niet alleen maar de rijke mensen, hoor, maar iedereen, jong en oud, arm en rijk, royalisten en republikeinen, socialisten en kapitalisten, christenen en atheïsten of andersgelovigen...
Iedereen is welkom in Nederland - als hij of zij  maar niet de verplichte gezelligheid van "Oranje-Boven" gaat verstoren, maar ook heel gewoon gezellig blijft...
A propos:
Ratzinger heeft zeker geen 7,5 milioen EURO per jaar als uitkering gehad... En toen hij "abdiceerde" heeft dat niet 50 milioen Euro aan kosten veroozaakt... enzv....
Vraagje:
Waarom is het dan eigenlijk nog steeds een 'gezellige traditie' om in Nederland "anti-paus" te zijn?
Ik dacht altijd dat Nederlanders zo goed konden rekenen ...?!
Een gekozen paus zou toch tenminste goedkoper zijn voor alle Nederlanders dan een niet gekozen koning of konining.
Maar aan de andere kant geeft het ook weer een lekker gevoel van nationale zelfwaarde als "onze koning" ons meer waard is dan jullie voor "jullie paus" betalen...
Het kost wel iets, maar daarvoor heb je ook wat ... zou ik tenminste willen zeggen...

Gast

#7684 Re: Re: Buitengewone prestaties zonder te presteren???

2013-04-30 09:06

#7673: Willem II - door Gods Genade - keizer... - Re: Buitengewone prestaties zonder te presteren???

..." Een nieuwe Koning op Aarde"...!?

Vandaag ( 30 april 2013) staat - over de hele voorpagina van "Het Dagblad van het Noorden" - een foto met een nieuw geboren, vertederend slapend kindje in een wieg (welliswaar niet van goud) - met daaronder de tekst:

"De dag ...

die je wist dat zou komen.

De dag waarvoor je in de wieg

bent gelegd en waarvoor je je hele

leven bent voorbereid. Deze dag ..."

30 April 2013

(einde citaat DvhN, 30-04-2013)

 

... en het kindje was voorbestemd -met zijn schoonheid aan lichaam en ziel, zijn reinheid en onschuld - de uitverkozen nieuwe koning te worden...

... en daarom was dit kindje ook niet in en stal geboren, maar in een Paleis van marmer en goud...

Chapeau voor de Oranje-mediastrategen! Succes geboekt!

 

Noblesse Oblige!

#7685 ... A-Sociaal ...?? - Adel verplicht ... tot egoïsme...!

2013-04-30 09:16

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

... geen dank, Weledelgeleerde Collega!

Noblesse Oblige!

... Dat heb ik als trouwe monarchist toch graag gedaan voor een Jonckheer... Wij mensen van adel, wij moeten elkaar toch bijstaan. Want van het gemene volk kunnen wij toch geen 'eruditie' of 'manieren' verwachten?!..

 

Zeus...

#7686 Re: Re: Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-30 09:29

#7681: - Re: Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

... schitterende redenatie, en precies to the point...

Helemaal mee eens... om ze naar de "Olympus" te sturen want daar horen de goden te zitten en onder elkaar ruzie te maken volgens de oude tradities en wijzheden van de Grieken. Ik zit daar al enige tijd op te wachten ...

Maar de moderne Griekse mensen, die gaan tegenwoordig voor hun rechten opkomen, tegen massale bezuinigingen in de gezondheidszorg, verhogingen van de belastingen...

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-04-30 13:05



Gast

#7688

2013-04-30 17:22

het moment u nadert, je zult zien dat die miljoenen schapen gewoon het opgedrongen kut lied gaan zingen. Walgelijk, ik schaam me kapot. Kut monarchie, welkom in noord korea
Dikke Bertha 38

#7690 Mislukt...

2013-04-30 17:39

De Koning had gedacht dat ie de stamppot-rijmelarij kon ontlopen door 5 minuten te laat te komen ;-)

Gast

#7691

2013-04-30 17:45

eindelijk die kutzooi achter de rug!!

Gast

#7692

2013-04-30 17:46

Ik ben trots op limburg en Drenthe, daar hebben ze niet mee gezongen :D De rest van t land bestaat uit volgzame schapen, kut land, domme slappe mensen, ik schaam me diep en hang mezelf nog liever op
Radio-Stilte!

#7693 GODGEKLAAGD !!!! ... Amsterdam-Den Haag c.q. Moscou...

2013-04-30 18:44

#7680: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Vandaag (AD, 30 april 2013) Amsterdam "Museumplein":

-  ... twee demonstranten, een jonge mevrouw en een meneer van ongeveer 50 jaar - beide netjes gekleed in burgerlijke uitgaanskleding, staan op het "Museumplein" in Amsterdam een houden bescheiden en braaf een kartonnen bord omhoog.

Daarop staat: "Ik ben geen onderdaan!" en "Fuck the Dutch Oil Maffia!"

Zij doen verder niets, schreeuwen niet, fluiten niet, maar staan gewoon stilletjes te staan, met hun statement dat niemand kwetst of beledigt -  in elk geval niet de koning, de Oranjes of andere levende personen - dat verder ook geen blasphemische of de kerken krenkende uitlatingen bevat ...

Want het zinnetje zegt gewoon dat zij "geen onderdanen" (willen) zijn - niet van een koning noch van een "Oil Maffia".

Een keurige manier toch, om zo van zijn recht op vrije meningsuiting gebruik te maken?!

Maar nee, hoor!

- Meteen worden de vrije onderdanen door tien agenten in uniform en twee 'klederkasten' in burger omzingeld, aangehouden en naar een politiebus gebracht.

Achteraf verspreidt de politie op 'Twitter' dat "geen" demonstranten werden aangehouden.

Pas nadat blijkt dat deze aanhoudingen met televisiecamera's werden opgenomen en openbaar gemaakt, geeft de politie de arrestatie's toe en spreekt van een "inschattingsfout". - Zij laat de gearresteerden na verhoor weer vrij en biedt "excuses" aan.

- Ook een andere demonstrant, in de leeftijd van een "50-Plus'er", die een bord met het onschuldige zinnetje "1980 was leuker" omhoog houdt, krijgt het meteen te maken met agenten die een 'legitimatie-controle' doorvoeren ...

----(daar geef ik geen 'vrije mening' op: ik verkondig weer eens "radio-stilte"!)------------

 

Als ik me herinner aan de regelmatige televisie berichten van de NOS-verslaggeefster Kysia Hekster over Russische democratische dissidenten op het "Rode Plein" in Moscou, dan herinner ik mij dezelfde makabere, enge plaatjes daar al merdere keren te hebben gezien....

- Je hebt dan een soort "Déja-Vue" als je de arrestatie's op het "Museumplein" in Amsterdam vandaag op televisie zag gebeuren ...

Alleen aan de uniformen en de kyrillische letters op de demonstranten borden - toen in Moscou - kon men nog een minimaal verschil zien ... tussen toen, het "Rode Plein" in Moscou, en vandaag, het "Museumplein" in Amsterdam.

Wat praktisch dat mevr. Kysia Hekster sinds korte tijd de "koningshuis-verslaggeefster" voor de NOS in den Haag is ...

Wij mogen benieuwd en gespannen zijn of de NOS c.q. Kysia Hekster vandaag in Amsterdam ook momenten van herinneringen en "Déja-Vue's" voelde opkomen m.b.t. haar erdere journalistieke taken in Moscou.

Zij zou er toch niet bang voor moeten worden dat ze door haar verhuizing van Moscou naar Amsterdam-Den Haag "Uit de regen onder de druip" geraakt zou kunnen zijn...?!

Het lijkt er niet erg op dat zij bang moest zijn.

- Want juist door haar langdurige ervaringen in Moscou is zij misschien wel een van de weinige verslaggevers die zonder moeite over het Koningshuis der Oranjes - op een vrolijke en daarom gepaste manier - verslag zal kunnen geven.

----------------------(ook hier weer "radio-stilte!": dus geen 'vrije meningen' meer: geen commentaar!)....

(deze taktiek heb ik-  slim bedacht door dhr. M.Rutte - ook van hem afgekeken, toegegeven...)----------------------------

hollander17000000000

#7694 hollander

2013-04-30 19:32

stelletje zwakkelingen van de samenleving zijn jullie

Gast

#7695

2013-04-30 19:36

André van Duin geweldig!!!!!! Hahaaaaaa!!!! Koningslied niks van gemerkt vandaag, was geen aandacht voor :)


Gast

#7696 Re: Limburg, Utrecht en Drenthe - 3 provincies met verstandige mensen

2013-04-30 19:37

#7692: -

... gefeliciteerd met jullie nuchtere en zelfbewuste houding!

Welaga nu, Waltant God, Wehwurt skihit...

#7697 Re: schapen en herders...

2013-04-30 20:11

#7688: -

:D ... een goede herder past op dat zijn schapen altijd daar heen lopen waar hij wil, zonder dat zij merken (!) dat ze gewoon achter hem aan lopen ...;))

... wie vandaag de Koning zag, en zijn vastberaden blik, die weet al nu dat de Koning alle mensen leugens zal straffen die hem tot nu toe nog steeds niet serieus wilden nemen!

Met grimmige blik, maar met een vriendelijk glimlachend mimiek in zijn gezicht, zal hij Land en Volk der Nederlanden met eisere vuist regeren ... vanuit zijn "schaduw-regering" op Paleis Noordeinde ... steeds "onbespreekbaar", onzichtbaar achter de schermen blijvend ... zodat zijn schapjes het helemaal niet zullen merken...

Wat dat betreft is ZM toch nog veel slimmer dan andere Alleen-Heersers, potentaten en grootmogendheden in ander landen...

muis

#7698 drolletje

2013-04-30 20:37

Gelukkig het poepje is eruit..............
Johan Korneel de Wit

#7699 burgues

2013-04-30 20:40

Het kleine burgermannetje zit met verkleunde pootjes in een NS wagonnetje en rijdt stilletjes nagenietend naar zijn knusse huiselijke holletje. En morgen weer gezond op en niet zeiken maar aan de bak want zo'n keuningk kost een paar centen!!
JK de Wit

#7700 overdenking

2013-04-30 20:43

Indio comido indio ido...........