Red Het Harmoniepark

Quoted post

Sam Van Gelder

#96

2013-04-11 21:55

Met deze petitie ben ik het niet eens. Natuurlijk: graag het park 'redden'. Vanop mijn job op de milieudienst van de provincie Antwerpen gesproken: in het project is opgenomen dat de verhardingen/parking naast en achter het provinciehuis óók park worden, t.e.m. aansluiting op het huidige Harmoniepark. Ja, er wordt een stuk Harmonie opgegeven aan appartementen (maar dat is vermoedelijk om het project mee te financieren, schulden hebben we al genoeg voor de komende 7 generaties). Resultaat = weer een parking minder, een veel groter park dan nu en een nieuw provinciehuis van MAS-allure dat een Breaam-onderscheiding (denk 'passiefhuisstandaard voor grote gebouwen') haalt. Dus groen-links Antwerpen en wijkcomité's: steun dat project!

Reacties


Gast

#99 Re:

2013-04-12 07:36:51

#96: Sam Van Gelder -

Respect voor uw visie, maar u bent duidelijk geen buurtbewoner en weet niet wat er daar leeft. Een stukje park verkopen om het Provinciehuis mee te helpen financieren???? Het heeft duidelijk niets met elkaar te maken. De brede buurt wil niet dat het huidig park word verkleind, en van het huidig voetbalveldje word zeer intensief gebruik gemaakt vor tal van sport en andere activiteiten (er is trouwens geen alternatief in de buurt). De buurt heeft hiervoor trouwens de steun van de districtschepenen die wel weten wat er daar leeft. Ook de voorzitter van Natuurpunt Antwerpen heeft al zijn steun betuigd. Groene gemeenteraadsleden steunen de wijk overigens ook. Ik zou zeggen kom zondagnamiddag om 15.00  even kijken voordat je een oordeel velt.


Gast

#104 Re: Sam Van Gelder

2013-04-12 19:14:45

#96: Sam Van Gelder -

Wij zijn het met uw reactie niet eens. U maakt het debat wel heel helder. Een stuk park verkopen om het deel van het RUP ivm het Provinciegebouw te financieren. Parken verkopen om de kas te spijzen. Wij vinden dat als stadsbewoners een erg vreemde politiek. Verder nog een vraag. Waarom belooft schepen Vandevelde om geen bouwvergunning te verlenen, als de verkoop nodig is om het RUP te financieren ? Wie belooft wat en wie maakt ons iets wijs. De visie van de buurt is : prima wat je doet met het Provinciegebouw, maar offer hier geen stuk park voor op, en financier dit niet met de verkoop van park aan een bouwpromotor. Zijn er al afspraken gemaakt over de verkoop ? Dat zou ons ook wel interesseren  !


Gast

#115 Re:

2013-04-14 18:44:46

#96: Sam Van Gelder -

Sam, werk aan de winkel. Of jullie hebben je plannen echt wel heel slecht gecommuniceert en dankzij deze petitie weet je perfect met wie je moet communiceren, of jullie plannen deugen niet.