Stop de bezuinigingen in de gezondheidszorg!

Bezorgde vrouw

/ #115 Bezorgde vrouw

2012-12-29 20:38

2 jaar lang hebben wij mijn man, mijn schoonzus en ik, mijn schoonmoeder (in een verzorgingstehuis) grotendeels al jaren geleden zelf moeten verzorgen, omdat het personeel toen al niet in staat was om de mensen DE zorg te kunnen verlenen die ze nodig hadden. Het ziekteverzuim van verplegend personeel was toen al enorm groot. De toestanden in dat verzorgingshuis waren toen al heel slecht, en staan nu door nader onderzoek van vele verzorgingshuizen als UITERST BEDROEVEND te boek. Het feit dat familie dat grotendeels zelf moet doen, is al en crime. Maar dat je daarvoor dagelijks ook nog haast 2 uur heen en 2 uur terug moet rijden, dat deze combinatie al jaren van je eigen leven kost door oververmoeidheid, dat het een hele rib uit je lijf is omdat de auto niet op water rijdt, komt er ook nog eens bij.
Moeten jullie (regeringsleiders)je eens voorstellen dat niet iedereen naast de deur van een verzorgingshuis woont, waar je dierbare zich heeft ingeschreven in een aldaar ook aanwezige bejaardenflat omdat ze toevallig daar woonde. Haar bij ons in huis halen was geen optie, omdat er (om maar en paar voorbeelden te noemen een lift om haar uit bed te halen en weer in bed te leggen aangeschaft had moeten worden, dat er een bad-bank aangeschaft had moeten worden, omdat er een traplift had moeten komen).
En omdat wij zelf niet meer de jongsten waren en zijn om alles met z'n tweetjes te kunnen doen. Omdat mijn schoonzus weer en heel eind bij ons vandaan woont en moest werken. Mijn man was al met pensioen en ik kreeg geen baan meer en gaf het naar en paar jaar solliciteren uiteindelijk op. In dit geval was dat achteraf maar en geluk. (Nee ik vrees dat jullie je dat niet voor kunnen stellen in dat torentje van jullie)! Dus vertel mij maar hoe wij dat allemaal hadden moeten betalen? En hele verbouwing had plaats gevonden moeten worden. En het pensioen van mijn man werd nooit geïndexeerd en alles werd alsmaar duurder en duurder. Dan hebben wij zelf nog en gehandicapte dochter, dus verhuizen was ook voor ons zelf geen optie. Je kan je kind niet ergens vandaan plukken waar zij het naar haar zin heeft en ergens anders plaatsen waar zij weer van vooraf aan moet beginnen wat voor haar heel erg moeilijk geweest zou zijn. Ook dat kunnen jullie je niet voorstellen. Hoe moet het de familie's nu inmiddels vergaan die nog jonger zijn en beiden moeten werken (voor zolang ze zelf nog en baan hebben). De toestanden NU zijn en worden nog meer dan bedroevend, ze zijn nu al ASOCIAAL, en worden nog veel ASOCIALER! Als ik jullie was zou ik maar eens naar al die management salarissen kijken, de overtollige managers die daar overal zitten en ook meer betaald krijgen dan wat ze eigenlijk aan werk verrichten. En voorbeeld kan ik ook hier nog aandragen, als wij en klacht hadden, vonden wij haar slapen in haar bureau voor! Nou nou helemaal geweldig. Spaar dat soort kosten eens uit.....houdt het verzorigshuis heel wat geld over om aan voor de zieken te gebruiken en de salarissen voor het hard werkende voetvolk te gebruiken voor die het uiteindelijk bedoeld is en die het echt verdienen!!!!
Jullie moeten je schamen! Want ik voorspel jullie dat er door deze mis-toestanden nog extra veel zieken bij komen :(. Ach bezuinigingen.....nee het gaat straks nog veel meer geld kosten. Maar ach het geeft toch niets he, haal gewoon alles bij de werkenden weg, haal gewoon ons hele pensioen weg kunnen we ook niets meer uit geven, in tegendeel nog even en wij kunnen met z'n allen onder een brug slapen....voor zolang het duurt.