Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Vero

/ #318 Re: n,

2012-12-10 16:36

#1: jos - n,

Goeiedag,

Deeltijds Kunstonderwijs is oa ook bedoeld om talent/minder talent te kanaliseren en te ontwikkelen, voor mensen tussen 5j en 18j, met daarnaast opleidingen voor volwassenen. Ik volg zelf muziekles, en ik zou niet weten hoe ik via een creatieve weg mijn eventuele talent zou moeten laten floreren buiten via Kunstonderwijs. Het moet toch ergens aangeleerd worden. Bovendien kost dit mij nu al 200 euro per jaar voor 2h per week, niet bepaald goedkoop toch?

Het standpunt over ziekte en vergrijzing is te begrijpen, maar dat probleem gaan we echt niet oplossen door het inschrijvingsgeld van ieders kinderen en kleinkinderen te verdubbelen,... Misschien kunnen we dan voor volgend jaar alle kindjes hun Sinterklaas en Kerst cadeautjes ook afschaffen en dat geld dan gebruiken om alle problemen op te lossen? Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Muziekschool en dergelijke zorgen voor mensen hun algemene ontwikkeling en ontspanning, studenten kunnen beter studeren als ze creatief bezig zijn (wetenschappelijk bewezen!), mensen komen samen om muziek te maken wat hen socialer maakt (hard nodig in deze harde maatschappij), ze kunnen alledaagse problemen wat vergeten als ze muziek maken (ook beter voor iedereen), en ik ken heel wat zieke mensen die zelf zeggen dat muziek hen helpt om beter te worden. Bovendien zijn al die mensen die les geven en concerten organiseren toch ook aan het werken en moeten zij ook belastingen betalen? Is dat dan geen arbeid?

Met wat verschuivingen in de ziekteverzekering en een andere manier van omgaan met onze kinderen, zieken en ouderen (betere combinatie werk en privé) zouden we misschien meer opschieten?