Stop geluidsoverlast , rustig woongenot is een noodzaak !

M.

/ #31 Stilte wijk?

2017-01-24 07:27

Hoop dat het lukt om er wat aan te doen! Geluidsoverlast is een serieus probleem, waarschijnlijk veroorzaakt door onwetendheid, onkunde of tijdgebrek.

In het bijzonder aan degenen met onopgevoede, verwende of aldoor gillende kinderen, die geen rekening leren houden met anderen. Waar niet alleen huurders maar ook eigen woningbezitters last van hebben.

Stilte wijken oké, maar zonder huisdieren vind ik niet nodig. Van binnenkatten hoeft niemand last te hebben, van een siervis ook niet. Zo nu en dan muziek moet ook kunnen, beetje gezelligheid. (Maar niet ten koste van anderen natuurlijk). Het leven bestaat uit geluiden. Het gaat erom dat er normaal mee omgegaan wordt.

Kinderen die op fluisterende toon spreken? Dat hoeft ook niet constant, is slecht voor de stembanden. Volwassenen fluisteren ook niet steeds. Fluisteren doe je in de ziekenzaal, bieb, daar waar het gepast is. Maar schreeuwen moet worden aangepakt.

In onze wijk, waar ook ouderen wonen, zijn er veel spelende, aldoor schreeuwende en belletje trekkende kinderen. Net een schoolplein. Vroeger moesten kinderen gewoon luisteren, waarom nu dan niet? Kinderen lijken wel op een voetstuk geplaatst en alles moet wijken voor ze! 

Het allerergst is het lawaai van spelende kinderen - lees: schreeuwende kinderen! Hierdoor al vele verpeste lente- en zomerdagen gehad! En verpeste etentjes in restaurants, waar ze gillend rondrennen langs de tafels. Er mee om leren gaan helpt niet. Al van alles geprobeerd. Van oordoppen, praten, negeren, tot ramen dichthouden.

Het komt overal bovenuit, het enige wat je kunt doen is zelf weggaan. Maar dan tref je daar ook weer gillende kinderen. Ze lijken tegenwoordig overal. We zijn genoodzaakt om dingen zo te plannen, om minder kans op overlast te hebben, door bv. later op de avond te gaan. Je wordt er door beperkt!




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...