Steun Revabo en de plaatselijke werkgelegenheid

Gast

/ #133

2016-10-24 02:26

Hoe kan een onderneming die amper 26 jaar bestaat reeds 40 jaar vergund geweest zijn? Zelfs het moederbedrijf bestaat nog geen 36 jaar... de familie Hens ziet alles in 't groot en houdt dus van overdrijven.

Revabo moet haar recyclage-activiteiten helemaal niet stopzetten, de firma heeft er alleen maar een compleet verkeerde plaats voor gekozen. Deze locatie is absoluut ongeschikt voor dergelijke activiteiten, zowel vanuit logistiek oogpunt als voor wat betreft milieuhinder tot kilometers in de omtrek.

Niemand wil duurzame milieuvriendelijke activiteiten ten gronde richten, deze mogen gerust blijven bestaan; enkel moet er een geschikte plaats voor worden gevonden, en dat is zeker niet hier.  "Onze plaatselijke economie" kan het gedonder van honderden vrachtwagens per dag best missen en daar zou zij juist wel bij varen, én het is helemaal niet zo zeker dat een delokalisatie de werkzekerheid van een 150-tal werknemers "uit de Antwerpse regio" in gevaar brengt (gezien het uitgebreid aanbod aan jobs bij de personeelsvriendelijke firma Hens hebben uitgerekend de 4 werknemers van Revabo zelf niet veel te vrezen) . Deze argumenten zijn gewoonweg modieus en populistisch voer voor goedgelovigen met weinig kritische zin.

Het is een flagrante leugen dat de betrokken buurtbewoners beweren geen last te ondervinden van de recyclage-activiteiten, waarvoor NV Revabo juist is opgericht. Wat hen niet stoort is enkel de oorspronkelijke tijdelijke zandwinning.

Jan Hens roept rechtvaardigheid in terwijl zijn bedrijf hun activiteiten gewoon illegaal verderzet nadat hun voorlopige vergunning is afgelopen, ge moet toch maar durven.