MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)


Gast

/ #2935

2016-08-08 14:12

Het roer om idd:
- handel in/met patenten met als gevolg kopiemedicijnen die veel duurder zijn;
- geen goede beoordeling innovatie en technische ontwikkeling. Thomas More beschrijft in Utoipia een 'beoordelingscommissie', andere manier van afweging voor nieuwe middelen/technieken. Nu gaat het alleen om investeringen en financiële prikkel die creativiteit aanjaagt, ongebreidelde R&D kosten voor nieuw instrumentarium, waar Philips en de NL economie van kan groeien. Denk ook aan de universiteiten die hierin meedoen en de onderzoeksinstituten. Laten we de dingen los knippen van elkaar, kleiner maken, tot ware proporties terug brengen. Middel en doel, korte termijn doel en einddoelstelling, tot een nieuwe maatschappelijk afweging komen van, niet enkel financieel, betrek buitenland (Europa) daar ook bij. Gezondheidszorg is investeringsobject en middel geworden in een economie, met winstmaximalisatie en kostenreductie als doel. Welke mensen nemen de beslissingen? Het doet me denken aan de bankencrisis. Ondoorzichtigheid van de sector, weinig gevoel bij de (neven-)effecten van beslissingen, gebrek aan verantwoordelijkheid, versnippering van deelverantwoordelijkheden, zodat niemand echt kan ingrijpen (typerend voor het huidige politiek klimaat), ingrijpen alleen als effectbestrijding, zwakke persoonlijke ethiek, gebrek aan transparantie (ook in beloningssystemen). Dit lijkt in de zorgsector ook steeds meer het geval.


Tijd voor een parlementaire enquête of onderzoek naar de prijsopdrijvingen in de zorg? Alhoewel onafhankelijk? En wat is het te verwachten effect? Een systeemcorrectie? We voorkomen er hogere prijzen in 2017 waarschijnlijk niet mee.

Tijd voor een hete herfst! Ontsluit alle beschikbare of nog niet openbare informatie van min WVC en zorgverzekeraars (spreek Rouvoet aan). Schakel een groep moderne Robin Hoods in, mobiliseer artikelen en verhalen, en desnoods: laten we een manifestatie organiseren op gevoelige plaatsen: dure zorgkantoren bijvoorbeeld in regio midden van Nederland, die we 'afbreken', ontmanteling van een ziek systeem.

Niet nog meer ziektekostenpremie en eigen risico, stop de Nederlandse zorgbelasting. More Cure, no more Pay




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...