Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1578 NL wil niet meer vluchtelingen - Maar ja, de politiek luistert al jaren niet meer naar de bevolking.

2016-06-30 08:07

 

Telegraaf 30-6

Amsterdam - Een meerderheid van de Nederlanders vindt het geen goed idee als ons land meer vluchtelingen opneemt.

 

Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De onderzoekers bekijken ieder kwartaal wat Nederlanders belangrijk vinden. De komst van migranten is voor het derde kwartaal op rij de grootste kopzorg.

Uit de ’nationale gevoelsmeter’ blijkt verder dat 56 procent vindt dat er niet meer mensen moeten worden opgenomen. Een vergelijkbaar percentage vindt dat er nu te veel vluchtelingen zijn. Tegelijkertijd wenst slechts een kwart van de Nederlanders dat de grenzen dicht gaan en vindt 63 procent dat we een morele plicht hebben om mensen toe te laten die op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging.

 

Volgens het SCP maken mensen zich vooral zorgen over grote culturele verschillen en de grote aantallen nieuwkomers. Er worden niet alleen percentages gemeten; de onderzoekers hebben ook gesprekken gevoerd met gewone Nederlanders. Zo hebben ze ontdekt dat er bijvoorbeeld vraagtekens worden gezet bij de lange reis die Syrische vluchtelingen afleggen om in rijke landen asiel aan te vragen.

„Ze komen hier voor hun veiligheid, maar ze kiezen voornamelijk voor de rijke landen”, concludeerde een groep lageropgeleiden in Den Bosch. Ook een groep hogeropgeleiden vindt dat opvallend: „Als ze veilig gebied zoeken is dat prima. Maar als ze dan per se naar Duitsland willen omdat het daar beter is…”