Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Johann van der Veere

/ #1140 Re: Re: Re: Re: KVK gegevens

2011-10-23 13:32

#1126: - Re: Re: Re: KVK gegevens  

 Quote: waar zijn ze bang voor

Een tipje uit het dagelijkse emailverkeer aan de betrokken wethouders, die overigens ook daar geen antwoord op willen geven:

Vraag (13 oktober jl.) van burger:

Wat is de waarheid van de wet (art. 3:2 Awb) en die van de wethouder? In Westland is een moskee tegengehouden (uitspraak RvS)

Antwoord dezelfde avond  van wethouder Frank Speel:

 Het verschil met het geval in Westland is dat daar geen ruimte voor een moskee was in het bestemmingsplan en het bestemmingsplan daar moest worden aangepast.

 Reactie per email vandaag aan Speel, Haring en Emmens:

Kijk, zie hier het verdraaien van de feiten door een geslepen bestuurder ! In Naaldwijk (Westland) was de moskee geheel en al ingetekend in het bestemmingsplan door het college, maar heeft een meerderheid van de raad besloten deze eruit te halen vanwege de door de Raad van State aangehaalde redenen. Frank Speel verteld dus een "praatje poep" en is kennelijk (wellicht bewust) niet gecharmeerd van democratische besluiten of correcte betrokkenheid van omwonenden.

N.B.

Allen hebben inmiddels de betreffende column op www.zoetermeernieuws.nl gelezen en ook hier worden de reacties door hen gespeld, zo vernam ik.