Doveninternaat Haren moet blijven!

tycho

/ #562

2016-04-19 23:18

zelf ook bij internaat gezeten(IVD maar toch hetzelfde meuk)

erg belangrijk voor contact en ook om te leren waar je bij je op gemak voelt.

om een of andere reden moest ik wel naar slechthorend school in amsterdam gaan,

wat had ik spijt van mijn keuze! daar mocht ik zelfs geen gebaren-tolk nemen van ag bell school omdat het toch ook een soort doven school is terwijl leraren NIKS gebaren kan!! ik werd zwaar voorgelogen(bij bezoek) dat ze wel gebarentaal konden en werd bij speciale klas gezet bij kids met down-syndroom, omdat die ene toevallig wel een beetje gebaren kon! Daar heb ik letterlijk niks van geleerd, nooit tijd gehad voor mij behalve kleurplaatjes kleuren. 

bij praktijkgedeelte moest ik naar horende school en had klasgenoot als tolk, idioot!

bij horende school waren leerlingen wel aardig en sociaal tegen mij maar toch voelde ik mij er  niet thuis omdat ik niet veel kan volgen en toch leegte voelt maar grappig is dat horende praktijkschool mij wel goed behandelde en lesgaf, niet een of ander domme mongool bij ag-bellschool.

dan kom je wel heel makkelijk in depressie terecht ongeacht hoe je zelfverzekerd voelt met een goede sociale vaardigheden met wat vrienden.

ik hoop dat toekomstige leerlingen niet in depressie raken!! want het was erg moeilijk want hulp is niet altijd goed voor de doven.