Geen AZC in Delft

Gijs

/ #211 Denk je eens in dat jezelf moet vluchten

2015-10-21 22:14

tuurlijk, een azc kost geld en mensen die voor hun leven zijn gevlucht staan zwaar onder stress, kennen de gewoontes in Nederland (nog) niet en doen daardoor wellicht dingen die we niet altijd begrijpen of waar iemand anders last van heeft. 

Maar denk je eens in. In je eigen land word je zo bedreigd dat je het er op waagt om met je gezin op de vlucht te slaan. Grote kans dat je de vlucht niet overleeft, het kost je al je geld en alles wat je hebt opgebouwd laat je achter. Maar goed een kleine kans dat je kinderen misschien wel een toekomst krijgen is het allemaal waard.

Denk je eens in, je hebt de overtocht overleeft, je komt in een land aan dat je niet kent. Hoe blij ben je dan met een bed, een plek waar je even tot rust kan komen. Een plek waar je kinderen weer een keer kunnen spelen en hopelijk lachen.

Dit niet gunnen aan al die vaders, moeders en kinderen is voor mij onbegrijpelijk. Aan iedereen die deze petitie overweegt te steunen, vraag ik wat zou jij willen ontvangen als je je zo bedreigd voelt dat je alles in de steek laat en het risico neemt dat je kinderen, partner en jezelf je vlucht niet overleven. Denk daar nog eens over na, voordat je besluit je handtekening te zetten.