Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie


Gast

/ #273

2015-05-29 13:54

Ik ben zelf een van de jongeren met een rekenprobleem. Ik ben nooit getest op dyscalculie omdat toen in mijn tijd toen ik op de basisschool zat er nog geen verklaring voor bestond. Op de basisachool had ik een eigen rekenprogramma (ik mocht kaartjes gebruiken die mij erg hielpen bij het maken van de sommen o.a.tafelkaart, deel kaart, breukenkaart) met remedial teacher. En op de middelbare school heb ik wiskunde laten vallen juist vanwege de reden dat ik alleen maar onvoldoendes haalde en ik het examen toch nooit voldoende kon afsluiten.

Nu zit ik in de laatste maand van mijn mbo opleiding. Ook ik heb het rekenexamen moeten maken, afgerond met een 3. Dit is het laatste jaar dat het niet meetelt in de zak-slaag regeling. De herkansing stond voor de deur, die ik in eerste instantie niet wilde maken omdat ik toch nooit een voldoende zal halen, hoogstens een 4 maar daar heb je niks aan, het is geen voldoende! Ik ontdekte het aangepaste rekenexamen (met hulpmiddelen) op mijn school. Hierbij moet ik wel melden dat ik de afgelopen 4 jaar alleen maar dingen aan het regelen geweest ben voor het examen zoals hulpkaartjes, bijles gevolgd, maar nee dat mocht niet. Ik kon wel extra tijd krijgen. Ja leuk extra tijd, daar heb ik niks aan als ik niet weet wat ik in moet vullen, een half uur extra de tijd om te staren naar een som en vervolgens niks ingevuld hebben.

Terug naar het aangepaste examen, die wilde ik graag maken om zo hopelijk toch een voldoende te halen voor rekenen. Maar dat mocht ik niet! De reden die gegeven werd, het telt toch niet mee in de zak- slaag regeling. Mijn rekendocent wilde zelfs nog een dossier aanmaken voor me want dat moest om te kunnen aantonen dat ik recht heb op dat examen. Ondertussen heb ik al mijn oude scholen gebeld om alles wat ze nog hadden van mij en rekenen te verzamelen. ik heb een klachtenbrief geschreven en ingeleverd het antwoord daarvan?

Je kunt toch niet zakken op rekenen.

Na dit antwoord heb ik het opgegeven, de herkansing was een paar dagen later. Mijn rekendocent zei nog tegen me alsiemand recht heeft op dat examen ben jij dat wel en ik ben zeker niet tevreden hoe de school hiermee omgaat.

Om een lang verhaal kort te maken ik heb deze petitie getekend omdat ik ten eerste het heel goed vind dat iemand hierin het voortouw neemt. En ten tweede hoop ik ookal komt het voor mij te laat dat de jongeren van nu die examen gaan doen en krijgen hiermee geholpen worden. Want ze hebben er recht op!!!