Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie


Gast

/ #176 Bang dat ik mijn diploma niet haal ivm Dyscalculie

2015-02-23 20:35

Hallo,

Ik heb zelf dyscalculie en heb hier ook een verklaring van,

Ik doe de opleiding dierenartsassistent/paraveterinair MBO niveau 4 en zit nu in het 3de leerjaar, hierna dus nog een jaar.

Ik ben erg gedreven en vind het vak super!! op stage krijg ik veel complimenten en zelfs werk aangeboden als ik klaar ben met mijn opleiding.

Voor mijn andere vakken haal ik goede punten alleen rekenen is een groot probleem, dyscalculie is bij mij al geconstateerd op de basisschool en kreeg op de basisschool en VMBO hier ook wel extra aandacht voor, behalve op deze school, dit jaar zijn er zelfs de 2 klassen bij elkaar gevoegd met de lessen rekenen nederlands en engels, dit betekend dus nog minder aandacht!

Ik merk dat de leraares en de school zelf, wel bijlessen enzo wil geven maar dat ze het niet kunnen aanbieden. Om in aanmerking te komen voor een aangepast rekenexamen (deze is wat makkelijker en je krijgt meer tijd) wat mijn kans misschien iets vergroot dat ik mijn diploma wel haal, moet je kunnen aantonen dat je al die tijd bijles krijgt van iemand die deze mag geven. hiervoor kan ik dus niet in aanmerking komen als ik dus geen bijles krijg.

Kortom gezegt: ik ben dus erg bang dat ik mijn diploma niet haal omdat ik in rekenen niet goed ben, ik vind het erg dat je diploma hiervan afhangt.

Dus iedereen graag tekenen, hopelijk word er dan wat aan gedaan!!!

PS: Voor iemand die dyscalculie heeft, je bent echt niet de enige er zijn nog veel meer mensen zoals jou ;)

Groetjes Sanne