lievevrouwestraat-ranst

Guido Vervliet

/ #117

2015-02-10 20:26

Eénrichtingsverkeer in de Lievevrouwestraat!!!  Een mooie gedachte!!!

Welke richting??? Persoonlijk gaat mijn voorkeur vanaf kerk richting Salvialaan.

Best vooraf grondige studie uitvoeren over circulatieplan (mobiliteit) in centrum Ranst met eventueel meerdere éénrichtingsstraten of gedeelten van straten tot gevolg. In zulke studie zou voor  zover als mogelijk reeds rekening gehouden moeten worden met belangrijke nakende bouwprojecten.

Even aanstippen dat bij de opstelling van zulk circulatieplan in overweging kan genomen worden welke voordelen het inrichten van een rotonde rond kerk en kerkhof te bieden heeft door het doortrekken van de Lindenlaan langs het kerkhof, vanaf de haakse bocht tot aan de Berkenlaan. Bijkomende parkeerplaatsen alsmede eenvoudiger parkeerplaatsen verlaten op de ganse rotonde wegens enkel richting, zijn hierbij extra troeven. Voor het behouden van het speeltuintje (ook belangrijk) blijft er voldoende ruimte over.

Wat er ook beslist wordt. Mijn inziens zou het geen overbodige luxe zijn om bij de herinrichting van de Lievevrouwestraat (alsmede in de Gasthuisstraat) enkele parkeerplaatsen te voorzien voor kortparkeren (max 15 minuten) in de nabijheid der winkels, post, ... .