Kleinschalige honden- en kattenfok mag niet aan banden!

een hobbyfokster

/ #53 richtsnoer van 20 moet blijven voor hobbyfok

2014-12-11 08:52

Het zou al schelen als het richtsnoer van <20 gewoon bleef bestaan voor de hobbyfokkers. Halveer het desnoods als het moet, maar de hobbyfokkers zullen op deze wijze grotendeels gaan stoppen. De broodfokkers lachen zich een bult en gaan onverminderlijk door. Mensen gaan een groter aanbod van broodfokkers krijgen. Het schiet z'n doel voorbij.

 

Ik begrijp echt dat een cursus een toegevoegde waarde heeft, maar met stages etc dat is voor werkende mensen die hun cattery ernaast hebben als hobby gewoon niet haalbaar. Dat zijn mensen met het hart oip de juiste plaats die incidenteel gewoon hun vakantiedagen opnemen als ze een nestje verwachten of hebben en daar hun vakantiedagen aan besteden grotendeels. Waarom moet dat ondergeschoffeld worden?

 

Broodfokkers worden niet tegen gehouden zo. Laat het richtsnoer <20 bestaan om onderscheit te maken tussen hobbyfokker of bedrijfsmatig fokker. Laat de rasverenigingen verplicht zijn een jaarlijks overzicht af te geven van de aangevraagde stambomen per persoon/cattery en jullie hebben je controlepunt compleet om te zien of iemand wel/niet aan het richtsnoer voldoet.