WIJKBEWONERS TEGEN SLUITING DIERENWEIDES!

cats

/ #22

2014-10-30 19:38

Ik weet niet waar de gemeente Nieuwegein mee bezig is.

Ze willen een stuk van park Oudegein gaan bebouwen, een paar honderd bomen zijn gekapt wegens achterstallig onderhoud (en in mijn ogen deels stomweg onnodige kap om weer 1 parkeerplek te creeeren), denderen met groot (onderhouds) verkeer door parken in heel Nieuwegein waardoor delen van paden en bermen beschadigd raken. Ga zo maar door. Onderwijl vullen ze alles op met vreselijke bouwwerken, een totaal ongezellig winkelcentrum, kansloze fietspaden waar je niet fijn en veilig op kan fietsen. Oude wijkfeesten zoals het oude koninginnendag op muntplein (onder mom van veiligheidskosten), de braderie in Jutphaas die compleet gecommercialiseerd is (waar zijn de kleedjes en rommeltjes gebleven etc).

Nieuwegein is bezig om alles af te breken wat sfeer, gezelligheid, tradities was in de gloriedagen van Nieuwegein / Vreeswijk en Jutphaas.

Nu het laatste beetje sfeer, educatie, samenhang en groen ook maar opruimen! (gaan ze vast zeggen ga maar naar educatief centrum of kinderboerderij)

De dierenweides leren kinderen een hoop over dieren (waar komt wol vandaan, het ei, de melk), zorgen dat ouderen ( die veelal niet naar een kinderboerderij kunnen wegens slechte mobiliteit of vervoer)nog een praatje maken op een bankje bij zo'n weide, zorgen voor saamhorigheid, een hart in de wijk. 

Er wordt overal op bespaard in Nieuwegein, onderhoud (schoonhouden) wegen, afval ophalen, onderhoud groen, pekel strooien als het al meer dan tien dagen ijzelt en er diverse benen en heupen zijn gebroken, tradities zoals bovengenoemd etc

Als dit soort zogenaamde besparingen moet opleveren om het weer in het volgende kansloze bouwproject  (stamp de stad maar vol project) te stoppen (wat nu volop gebeurt), dan wil ik niet eens meer in Nieuwegein blijven wonen waar ik nu al ruim 40 jaar woon. Het gaat hard achteruit in NIeuwegein.

Ik begin me te schamen om een inwoner te zijn van Nieuwegein!