Huisartsenpost Hellevoetsluis moet blijven


Gast

/ #27

2014-10-19 18:06


Onbegrijpelijk, onwenselijk, onmenselijk.

In de ogenschijnlijk niet meer te stuiten afbraak van de zorg, onderwijs, cultuur etc. moest ik vernemen dat de nu ook huisartsenpost Hellevoetsluis gaat sluiten, na de eerdere sluiting van de avond en weekend apotheek. Eenzijdig opgeheven met argumenten die kant noch wal raken. Het gaat domweg weer om geld. Een kille bezuiniging waarbij de patient wederom de dupe is.

Wij hebben er niet om gevraagd om ziek te worden. Niemand heeft er om gevraagd om ziek te worden en dan heb ik het niet alleen over chronische zieken, maar ook dat wat in het weekend nou weleens gebeurt. Ziek worden.
En dan heb je zorg nodig. Soms kan het even wachten, soms niet en heb je snel hulp nodig. En dan wil je niet met de bus of taxi naar Spijkenisse. Nog niets eens met je eigen auto als je doodziek bent. Dan wil je zorg en steun.

Ik vind het steeds moeilijker te verkroppen als je ziet dat zorgverzekeraars miljarden oppotten, farmaceuten miljarden verdienen aan patenten, de overheid miljarden uitgeeft aan niet werkende ICT projecten, onnodige bouwprojecten, z.g. verbeteringen aan de infrastructuur die gestoeld zijn op plannen van jaren oud.

In Zuid-Holland ben je als zeehond beter af. Een opvang in Stellendam en op slechts 20 kilometer verder nog eens een giga opvang. Voor ongeveer 1400 zeehonden. Ik zeg niet dat je geen zeehonden moet opvangen, maar met de sluiting van een huisartsenpost in een verzorgingsgebied met ruim 90.000 inwoners bekruipt mij toch het gevoel dat we, op zijn zachtst gezegd, niet goed bezig zijn. Ofwel volslagen gek zijn geworden.