Geen festivalisering van het Flevopark. In 2015 niet, nooit niet!


Gast

/ #58

2014-10-16 13:59

Het zou de organisatoren van Appelsap sieren als ze de eis om per se in het Flevopark te willen laten vallen. Er zijn andere locaties, zelfs binnen het stadsdeel. Al kan je je afvragen of ze niet een beetje te groot worden om in een woonomgeving zo veel herrie te maken. Nu laten ze zich misbruiken door de deelraad die met met het argument dat "Appelsap bij Oost hoort" probeert het Flevopark om te bouwen tot festivallocatie. Daar is helemaal geen noodzaak voor. Tenzij de noodzaak van festivals om rechten te laten gelden op het gratis gebruik van openbare ruimte in parken dat ze de afgelopen jaren door gretige stadsdeelbestuurders is aangeboden. De concurrentie tussen festivals voor zo'n gratis plek schijnt moordend te zijn.  Verder heeft Appelsap nog geen vergunning aangevraagd, dus het argument dat ze in het Flevopark "moeten" is onzin.

Het zou het stadsdeel sieren de €30.000 subsidie die ze Appelsap hebben toegezegd gewoon mee te geven in de zoektocht naar een nieuwe locatie elders. Teminste als dat voor Appelsap van belang is. Of voor de lokale doelgroep van Appelsap: de hip-hopscene uit Oost. Die staan kwiek op de benen en kunnen best wat langer reizer naar hun feessie. Dat is een stuk goedkoper dan alle maatregelen die nodig zijn om het Flevopark eerst geschikt te maken voor een festival en vervolgens weer te enigszins te herstellen. Sowieso zal er dan veel van het natuurlijke van het park voorgoed verloren gaan. Dat zou niemand moeten willen.

De tijd dringt voor de aanvragen van vergunningen voor grote evenementen in Amsterdam. Als Appelsap en stadsdeel Oost zich bevrijden van wurggreep waarin ze elkaar houden rond het Flevopark, is er meteen weer rust. Appelsap kan tijdig op zelf op zoek naar een andere plek en stadsdeel Oost hoeft zich niet in bochten te wringen om met rare procedures het eigen beleid opzij te zetten of wel de kiezers te belazeren.

Ik lees hier over D66 als motor achter dit alles. Dat is toch die partij die over alles een referendum wilde. Nou, Nou...