STOP DE VERZILTING VAN HET VOLKERAK-ZOOMMEER

Mark Kuiper

/ #37 verspilling gemeenschapsgeld tbv vernietiging natuur

2014-10-16 12:29

Dit is typisch een geval van verspilling van gemeenschaps gelden en afbraak van een prachtig natuurlijk gebied met alle flora en fauna, zowel onder als boven water. De problematiek die er in het verleden was is er niet meer, maar wordt nog steeds gebruikt om dit oliedomme plan door te drukken. Dat dit gebied enige betekenis zou krijgen voor toerisme, watersport of beroepsmatisge teelt van mossels en/of oesters is onzinnig! Deze wateren hebben 0,0 voorzieningen voor toerisme en recreatie en zijn zeer druk bevaren door zware beroepsvaart. De andere wateren in die regio die zilt zijn tonen nagenoeg geen tekenen van leven en zijn stinkende dode plassen. Dat is waar ook deze wateren in zullen veranderen! Echt zout water van zee zal nooit deze doodlopende wateren bereiken. Deze wateren zullen bestaan uit viezig brakkig stikend water......

daarnaast lijkt het of men structureel bezig is de sportvisserij branche de nek om te draaien door de vismogelijkheden in de regio te vernietigen, de visserij in het hollandsdiep en haringvliet wordt op dit moment vernietigd door een kleine groep beroeps vissers die op korte temijn alle vis oogst die daar zwemt. Dure projecten om zalmen, steuren e.d. te herintroduceren ten spijt. Deze gaan kapot quota loze beroepsvisserij.

Aan de ene kant worden miljoenen gepomp om de natuur beter te maken, Maar deze honderden miljoenen hebben alleen een vernietigende werking!