Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Kies een pseudoniem

/ #8602 Weet waar Michiel Mans voor schrijft! Part two

2014-10-02 17:51

Laten we het eens over Nazi’s hebben

Dat krijg ik nou de hele tijd, als ik wijs op het extreemrechtse karakter van The Post Online, van die pruilers die me erop wijzen dat Miko Flohr toch ook voor die site schrijft. The Post Online-medewerker Michiel Mans doet het ook, en hij noemt Jaap de Ruiter, Huub Bellemakers en zichzelf, godbetert, als bewijs dat The Post Online een evenwichtig medium is, waar alle meningen gelijk zijn.

Miko Flohr, puh-leaze! Als Miko Flohr het linkse geluid op The Post Onlinevertegenwoordigt – en hij lijkt dat in elk geval zelf te geloven – dan is Links inderdaad hartstikke dood. Ik zie ‘m op Twitter weleens langskomen, dan is-ie altijd aan het meeblèren met zijn baasjes Bert Brussen en Bas Paternotte en het is steevast allemaal net zo fact-free als we van Domrechts gewend zijn. Gewoon dezelfde stemmingmakerij als bij De Telegraaf en GeenStijl en al die andere xenofobe schreeuwlelijkerds. Ik schreef er al eens eerder over.

Progressief, intellectueel tegengeluid

Flohr is wetenschapper en daar heeft The Post Online een klein legertje van, van ‘wetenschappers’. Linda Duits, bijvoorbeeld. Haalt overal Foucault bij om haar tenenkrommende drogredenaties en zelfs haar bestaan als couch-potato extra cachet te geven. Meende dat Annabel ‘dobbernegers’ Nanninga een feministische élan bij GeenStijl zou gaan ontketenen. Nee, echt een lampie, Linda Duits, en het bewijs dat The Post Online er ook is voor het progressieve, intellectuele tegengeluid. Lees het hier.

Of Jan Jaap de Ruiter, de Arabist. Denk je van charlatan Hans Jansen verlost te zijn, blijkt er in zijn keukenkastje een nog veel afzichtelijker gedrocht te zitten. Jan Jaap de Ruiter, met zijn mening en zijn stukkies en columpies en tweets en Facebook-berichten over álles. Met zijn gezwatel over Zwarte Piet (‘door de elite van het volk afgepakt’) en de groot-moefti van Jeruzalem, die Hitler best weleens het idee voor de Holocaust kon hebben ingefluisterd. Lees hier hoe Abu Pessoptimist gehakt van ‘m maakt, met twee vingers in z’n neus.

Aangifte tegen Krapuul

En dan hebben we nog Marcel Hulspas, de wetenschapsjournalist die meent dat de slavernij één grote zomervakantie was voor de zwarten, die hij lekker expres ‘neger’ blijft noemen, omdat zwarten hebben laten weten daar niet van te zijn gediend maar dat maakt Marceltjeparceltje zelf wel uit. Iemand moet me maar eens uitleggen waarom deze nitwit ook maar een haar beter zou zijn dan hoofdredacteur Pritt van GeenStijl.

“Maar er zit een GroenLinkser bij The Post Online!” Inderdaad, Huub Bellemakers. Ondertekenaar van een oproep van de redactie van The Post Online om aangifte te doen tegen de website Krapuul, wegens een mening die The Post Onliners niet aanstond. Need I say more?

Dwingend vingertje

Niet echt het bewijs dat The Post Online niet domrechts zou zijn dus, het gezelschap hierboven. Maar zelfs al waren ze wel echt links, dan nog zegt dat weinig. Het karakter van The Post Online wordt duidelijk als we kijken naar de ontstaansgeschiedenis en de grondleggers.

Bert Brussen richtte The Post Online, toen nog De Jaap, op om te proberen Joop.nl dwars te zitten, de linkse website die Francisco van Jole wilde maken als tegenhanger van het rechtse, tendentieuze GeenStijl. Brussen zag in Joop.nl, dat toen nog niet eens bestond en alleen maar was aangekondigd, ‘wederom een dwingend vingertje vanuit de zichzelf almachtig voelende progressieve hoek die krampachtig wil proberen invloed te blijven behouden’ en dat mocht helemaal niet van Brussen. De Jaap was bedoeld als aanval op dat progressieve vingertje van Joop.nl. Dat heeft Brussen zelf gezegd. Wie ben ik dan om hem tegen te spreken en net te doen alsof The Post Online niet domrechts is?

Sneue hoer

Het is ook niet zo dat Bert Brussen zich op de vlakte houdt, wat z’n politieke mening betreft of zo. Z’n haat jegens Marokkanen schreeuwt-ie van de daken evenals zijn weerzin ten aanzien van linksmensen. Brussen bedient zich van hetzelfde jargon en vandezelfde methoden als alle andere Domrechtse journalisten. Als hij het met iemand niet eens is, stalkt en belastert hij die persoon tot die huilend om genade vraagt. Wie niet toegeeft, mag van hem ‘sterven als een ‘sneue hoer’, of een ‘fascistische rat’. Vorig jaar organiseerde hij een virtuele lynchpartij tegen hoogleraar werktuigbouwkunde Marco de Baar, omdat-ie had getwitterd dat Jaap Mollema alias professor doctor Van Frikschoten, die pleitte voor genocide op moslims en die Anders Breivik bewonderde, een populistische en xenofobe blogger was.

Brussen haalde al snel Bas Paternotte binnen, de GeenStijl-columnist. Noemt zichzelf ‘fair and balanced‘ zonder een spoortje ironie. Heeft een tijdje met mensaap Jan Dijkgraaf meegelift, van De Metro naar HP/De Tijd, waar ze op een gegeven moment met hem in z’n maag zaten. Is van gezellige rechtse slijmbal verworden tot de Nederlandse Hermann Göring, die mensen kapot probeert te maken met laster als hij het niet met ze eens is. Lees het hier.

Theo van Gogh

The Post Online kreeg twee jaar geleden opeens versterking van Yoeri Albrecht, die een sloot geld meenam, en Mark Koster, een soort Donald Duck van de journalistiek, die nooit langer dan tien pagina’s een baantje volhield. Albrecht komt uit de entourage van Theo van Gogh, belastert mensen om ze kapot te maken als hij het niet met ze eens is. Koster heeft haat aan Marokkanen. Zo eentje die uit elk rapport de conclusie trekt dat allochtonen ons land kapotmaken. Ik vermoed om boete te doen voor het feit dat-ie vroeger politiekcorrect was.

Ik bedoel maar, de nieuwe medewerker van The Post Online, Neonazi-fan Robert van den Engel, tegen wie vandaag een proces begint wegens het terroriseren van een man die de broer van iemand is met wie Engel het niet eens is, is daar geen anomalie. Zijn modus operandi is precies dezelfde als die van zijn nieuwe collega’s.

Linda Lovelace

“Maar Peter, we zien toch ook stukken van mensen die écht links zijn? Zelfs van Marokkaanse Nederlanders die kritisch zijn over het huidige racistische klimaat in Nederland?” Klopt, Brussen wilde met zijn site het Nederlandse medialandschap veroveren en dat is hem deels gelukt. Onder andere door ook mensen, wier visie hij niet deelt, een podium te bieden. Nu The Post Onlineeen behoorlijke soortelijke massa heeft, denken mensen, die iets te zeggen hebben, eerder aan reus The Post Online als podium dan aan dwerg Frontaal Naakt

Maar het zijn allemaal Linda Lovelaces die zich laten deepthroaten door Brussen en Paternotte. Ze zijn de excuuslinksmensen en excuusallochtonen van The Post Online. In het het gros van de berichten over moslims en Marokkanen worden ‘de problemen benoemd’, zoals de haatpropaganda bij Domrechts eufemistisch heet, door types als Maja Mischke. Niet voor niks liep de gereformeerde Nazi Ewout Klei onlangs over van Joop.nl naar The Post Online. Hij verklaarde zelf dat hij zich niet meer bij Joop.nl thuisvoelde vanwege het antiracisme daar. Tja, dan kun je inderdaad beter voor The Post Online gaan schrijven.

Moslims en Arabieren

“Maar Peter, als je het niet met ze eens bent, hoef je ze toch niet meteen uit te schelden voor Nazi’s?” Ik ben van het benoemen, beste lezers, en bij The Post Online zijn ze niet gewoon rechts. Ze denken niet gewoon anders over klimaatopwarming of de multiculturele samenleving. Nee, het gaat over de superioriteit van onze beschaving, de perfide slechtheid van moslims en Arabieren, hoe Marokkanen ons land kapotmaken, over ‘Rifapen! Jazeker! JOUW volk!’. En wie het daarmee oneens is, wordt geïntimideerd en geterroriseerd, belasterd, kapotgemaakt.

Nazipraktijken zijn dat. En ik heb Miko Flohr, die altijd vooraan staat om de eerste steen naar iemand te gooien die de toorn van Domrechts heeft gewekt, nog nooit stelling zien nemen tegen deze praktijken.