Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #8459

2014-09-12 09:48

Ik ben het niet helemaal met je eens, de PVV kun je beter als een Fascistische partij omschrijven.Er is ten eerste al de verheerlijking van de autoritaire leider GW. Ook het feit dat de PVV een grote afkeer heeft ten aanzien van democratie is een aanwijzing.
En je laatste twee zinnen omschrijven het ook prima. Een anti-islamiet die in elke moslim een terrorist ziet. Ook de problemen bij één groep neerleggen is een mooie aanwijzing dat deze partij fascistisch is.
Populisme kun je het niet noemen omdat een populist streeft naar het beheren van de staat door het volk i.p.v. een kleine elite. Zoals je hierboven kunt lezen knijpt de PVV de burger of het volk alleen maar verder uit, en zal dat blijven doen. Ondanks het geblaat van de PVV en PVV’ers dat ze voor het volk zijn doen ze er werkelijk niets voor om dat waar te maken, maar juist het tegenovergestelde. En dus is de PVV in werkelijkheid een groot voorstander van die politieke elite en wenst men er nog heel lang deel van uit te willen maken.
En nationalisme is het ook niet echt. Vaderlandsliefde is er niet, de PVV schopt liever tegen de staat aan, zoals GW in de rechtbank elke keer weer laat zien. Ook hier geld het feit dat de PVV liever tegen het volk stemt, zoals ze elke keer weer laten zien. Liefde voor het eigen volk is toch het belangrijkste punt als nationalist. Dat zegt de PVV wel, maar ze doen bijna altijd het tegenovergestelde als ze stemmen in de kamer en dat is toch wat telt. Verder omschrijf je de PVV als burgerlijke partij, ook dat maken ze nergens waar als het om het stemmen in de 2e kamer gaat. Het enige waar je een punt maakt is dat ze neo-liberaal zijn, alhoewel ook dat valt te betwisten, maar daar voldoen ze redelijk aan, ook qua stemgedrag, met als opmerking dat als je van overheidswege hoofddoekjes wil verbieden en nog meer van die onzin, je dat toch weer via de overheid moet regelen, wat weinig neo-liberaal is.
Dus mijn conclusie:de PVV is een enigszins neo-liberale, maar zeker weten fascistische extreem rechtse partij en beweging,met extreem racistische denkbeelden richting één groep.