Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #548 Maatsricht is ook de klos

2014-09-03 12:10

COA op rooftocht en de burgemeesters staan in de rij om voorover te bukken.

MAASTRICHT - De Maastrichtse wijk Limmel kan zich opmaken voor de komst van circa 600 asielzoekers. Zij worden waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar voor de duur van maximaal drie jaar ondergebracht in de leegstaande gevangenis Overmaze. Dat heeft burgemeester Onno Hoes vanmiddag bekendgemaakt tijdens een ingelaste persconferentie op het Stadhuis in Maastricht.

Zowel de tijdelijke als de permanentie locatie staan genoemd in een raadsvoorstel dat volgende week woensdag wordt besproken in de raadscommissie Algemene Zaken. 16 september moet de raad een beslissing nemen. Volgens burgemeester Hoes is het op dit moment volstrekt onduidelijk hoe de raad, die gisteren vertrouwelijk op de hoogte is gesteld, zal reageren. ,,Ik heb bewust geen onderzoek gedaan naar de vraag of er draagvlak is

De voormalige gevangenis is alleen geschikt om tijdelijk asielzoekers in onder te brengen, omdat het niet voldoet aan de kwaliteitseisen die het COA stelt aan bijvoorbeeld privacy. Dit omdat de cellen in de voormalige bajes aan de kleine kant zijn !!! ?? En in Breda wil COA hele gezinnen in 2-persoons cel zetten ? Hoe komen die aan 40% gezinnen  60% allenstaande mannen als er slechts 2 woningen zijn die ze kunen gebruiken ? Weer totale leugen !!!

Volgens Hoes maakt de bajes weliswaar deel uit van de wijk, maar zullen de inwoners van Limmel in de praktijk niet al te veel merken van de aanwezigheid van de nieuwe Maastrichtenaren. Zij zullen zich eerder richten op de binnenstad. In Limmel zijn nauwelijks voorzieningen waar zij gebruik van zullen maken."In Breda is dat een stuk makkelijker, want daar zitten ze al midden in het centrum !!