MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)


Gast

/ #157

2014-08-18 11:27

Wat zoekt de burger, de patiënt? Zekerheid en zorg! Kwaliteit in de zorg is aan de hulpverlener en patiënt; Maar vooral de patiënt. Hij/zij bepaalt of men tevreden is over de geboden zorg; prijs/ kwaliteit verhouding, snelheid, het product of dienst op zich, enzovoort...

Marktwerking is in de economie het tot stand komen van een evenwichtsprijs voor een goed of voor een dienst, wanneer er een gegeven verhouding bestaat tussen vraag en aanbod. Maar wie bepaalt dat er een evenwichtsprijs ontstaat? De burger, de patiënt! En met alle respect; daar komt geen zorgverzekering of zorgcontract aan te pas.

Voorwaarden voor marktwerking - De ideale vrije markt bestaat uit een omgeving waarin aanbieders en afnemers beschikken over volledige informatie met betrekking tot prijzen en kwaliteiten. De markt is zodanig transparant dat een afnemer een rationele keuze kan maken op basis van de prijs/kwaliteit verhouding. Aanbieders kunnen hun aanbod vergelijken met dat van de concurrent en het aanbod afstemmen op de vraag en positioneren naast of tegen de concurrent. Er bestaan in deze markt geen toe- of uittredingsbarrières, waardoor er sprake is van vrije mededinging.

Jammer, heel jammer, want deze situatie is er zeker niet!



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...