Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #7224 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 18:32

#7223: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Laat dus alleen nog maar een keer zien hoe slecht je de afgelopen twee weken gelezen hebt. Ik heb namelijk niet één enkele keer de IS verdedigd, die zal ik ook niet verdedigen en op de manier die mensen denken een Islamitische Staat te kunnen stichten, valt die ook niet te verdedigen.

Ik vraag je dan ook al twee weken en meer om mij geen woorden in de mond te leggen, maar dat blijf je toch gewoon doen.

Of de wereld ziek is of niet, is een ander verhaal. Ook dat heb je dus weer niet gelezen. Ik heb heel nadrukkelijk gezegd dat al die slachtoffers op die foto's iemand's kind is, of broer is, of vader is. Dat zijn heel erg persoonlijke foto's, die de direct betrokkenen aangaan en verder helemaal niemand. Die foro's worden hier gewoon zonder enig omzicht verspreid. Dat heeft met fatsoen en dus hier met het gebrek eraan van doen. Je gaat niet de foto's van andermans leed hier als een treiomf omhoog houden, want doe je precies hetzelfde als degene die het hoofd in triomf omhoog houdt, namelijk je winst zien te halen dankzij andermans leed.

Dat is wezenlijk onderdeel van de fatsoens- en gedragsnormen, die Nederland maakten tot wat het was. En die worden hier zo gemakkelijk uit het raam geworden, juist door mensen die roepen 'de normen en waarden' hoog te willen houden.