Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #7035 Re:

2014-08-10 20:00

#7030: -  

 Als Nederlander, net als ieder ander in Nederland vertoevende, heb jij, ongeacht je rol en functie je te houden aan de wet. Dat betekent dat je je mening mag uiten, maar ook dat je voor het uiten van die mening ter verantwoording geroepen kunt worden. Dat is niet hetzelfde als "ik mag zeggen wat ik wil".

Jij vraagt: "Ben het met mij eens of ga de discussie aan of anders rot op." Ik ben de discussie met je aangegaan, maar dat is niet wat je wil horen, blijkbaar. Je had dan ook beter kunnen zeggen: "Ben het met mij eens of anders rot op". Maar dan zou je mij het bovengenoemde recht van vrije meningsuiting ontnemen.

Wat wil je nu werkelijk? Je zegt zelf dat er een moslim naast je liep, die meer nog betrokken was bij het afkeuren van het verwerpelijke gedrag van de IS-fanaten, dan jij of de meeste andere medebetogers. Ik laat je dan zien dat je dus nooit meer kunt generaliseren.

Je vraagt mij waar ik sta? Als je bedoelt of ik de gedragingen van de IS-strijders goedkeur, dan zeg ik je, dat ik aan jouw kant sta, dat gedrag valt op geen enkele wijze goed te keuren. Als je bedoelt dan dan de islam een achterlijke religie is, dan vind je mij niet aan je zijde, want je kunt de islam niet veroordelen op het gedrag van enkele extremisten, dat ook binnen de moslim-gemeenschap afgekeurd wordt (dat geldt niet alleen voor de IS-strijders, dat geldt ook voor de antisemitische uitingen). Daar sta ik.