Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

De witte motor

/ #48 Re: Onderwerp

2014-07-06 16:23

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

" ik werk zelf ook in ploegen en ik woon in de polder en als den boer recht over mij zijn koeien eten geeft of in het seizoen is van de mais of de aardappelen of wa dan ook om de haverklap een tractor opvliegt tegen hoge snelheid peisde gij nou egt da kik daar van wakker wor ???"

De woordspeling 'in ploegen werken' vind ik ergens wel grappig, je zou denken in landbouwgebied aan "met ploegen werken". Maar is er daar in de polders geen plaats genoeg of akkoord om te motorcrossen, desnoods in de achtertuin?

In ploegen werken is nog iets anders geformuleerd dan de nacht doen. Dan slaap je overdag terwijl anderen aan dagactiviteiten bezig zijn. Je kan de ochtend of de avondploeg hebben. En de ene is al slaapvaster dan de andere persoon.  Dat is voor ieder verschilllend. En ongeacht in welke ploeg je werkt of niet werkt, men is onderhevig aan geluid.

Bij maiskweek of aardappelteelt, eens geplant, duurt het weer een poos eer de boer langskomt, is dat om de haverklap (weer zo in onze taal ingeburgerd: haver-klap)? Als het is om de oogst op te halen, zie ik hoge snelheden minder mogelijk. En ander geluid en nuttiger geluid dan crossmotoren. Voor eigen bestwil van de koeien van die man, zal die zuinig zijn met lawaai, of ze leveren minder melk. Maar geluid zal hij maken, zoals je omschrijft, bij het voederen. Stel je eens voor dat elke koe een crossmotor met bijhorend geluid was, en jij een andere boer die efkens in zijn zetel wil zitten om de ogen te sluiten, aan de overkant. Slaap zacht.