Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

The fly

/ #47 Re: Onderwerp

2014-07-06 09:48

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

Dat da helemaal zo extreem luid ni is en als ge dan naar de andere kant van de kennedybaan kijkt gaat het lawaai het lawaai van de kennydybaan zeker nie overstijgen dus ik versta nu al da jullie het ni willen maar het is gewoon muggenziften

Zelfs al zou het geluid niet overstijgen, en zelfs al mocht het minder luid klinken, maar wel hoorbaar zijn. Toch blijft het een hinderlijk soort geluid. Vergelijk het met de radio en TV die in de huiskamer tegelijkertijd spelen, en de radio stiller dan de TV. De TV-kijker zal toch last ondervinden van die radio. Hinderlijk is de extra geluidsbron waar je niet om vraagt. Stel de radio af op ruis, is het nog meer hinderlijk.

Misschien legt het net in de oplossing van het woord dat je aanhaalt: muggenziften. Los van het aantal decibels, klinkt voor een buitenstaander motorgeluid niet leuk. Net als een mug een irritant geluid oplevert. Filter het geluid eruit. Goedkoper en trefzekerder dan geluidsschermen die eventueel niet werken, is het bannen van dat geluid.

En als het gaat over leefkwaliteit, dat is niet zomaar muggenziften.