Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Kloosterlaan bewoner

/ #335 De ellende houd niet op ...

2014-07-01 18:42

De wijze waarop de Gemeente Breda deze strapatsen steevast en achteloos doorvoert zonder inspraak van direct omwonenden, de nonchalance over de gevolgen en de voortvloeiende effecten spreekt boekdelen. Schaamteloos maar vooral respectloos!
Ten einde aan het slappe protocol te voldoen creëert men even snel een zogenaamd info-avondje, enkel een voorgekookt script aan menig bezorgde burger op dreunen 'dat er geen zorgen behoeven te zijn' en vervolgens een ieder aan zijn lot over te laten en aan de goden overgeleverd.
Ik moet overigens ook melden dat ik het vreemd vind dat diezelfde vrouwengevangenis al meer dan een jaar wordt gerenoveerd ... enigszins merkwaardig aangezien Teeven gevangenissen sluit en voorts fors bezuinigd op personeel. Ondertussen renoveren we echter door en een donkerbruin vermoeden geeft mij in dat er al eerder wat zaken zijn bekokstoofd want ineens heeft de koepel en de vrouwengevangenis een nieuwe bestemming: asielopvang ... Ook het tijdsbestek waarin de zaken worden doorgedrukt is op z'n zachts wonderlijk te noemen.
Het heikele punt in dergelijke kwesties is het feit dat je bij enige aversie wordt bestempeld als 'racist' of dat je 'onderbuik-gevoelens' hebt of niet te vergeten de welbekende 'islamofoob' bent ... (en dat mag tegenwoordig ongeacht je persoonlijke ervaringen met dat 'product' al helemaal niet meer!)
Tja, al die demagogische termen daargelaten baseer ik me enkel op de ervaringen welke mij het roze brilletje reeds jaren geleden lieten afzetten en ik nu echt noodgedwongen de zaken in een reëel perspectief moet zetten, en dat betekent: werkelijke zorgen over buurtveiligheid.
Na een volle dag van stressvol werken zou ik het namelijk als direct omwonende (vooral in deze tijd van crisis en hoge werkdruk) heel prettig vinden om 's avonds te kunnen ontspannen in mijn woning recht tegenover de vrouwenbajes. Ik kan nu al de scenario's schetsen welke wij in deze straat dagelijks gaan ondervinden, maar de Gemeente Breda en het COA heeft kennelijk toch geen enkele boodschap aan feedback en drukt dit imbeciel plan toch steevast door.
Ik weet wel dat iedere malloot die me straks aanspreekt (terwijl ik naar mijn voordeur wil lopen) tegen een norse, snauwerige man aanloopt. Ik moet maar afwachten hoe zo'n situatie uit zal pakken ...
Ik hoop (ijdel) dat de Gemeente Breda (toch) enig rekenschap geeft aan de burgers en haar plicht niet verzaakt!