Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2439 Re: Re:

2014-06-24 13:09

#2438: jantje - Re: Sterker Boemerang: Fra Mieke heeft de petitie stopgezet want "mensen kunnen met valse handtekeningen tekenen" en "dan heeft petities24.com geen enkele betekenis". Wat mij betreft is het doel bereikt: aantonen dat de PVV-aanhangers maar wat roepen zonder te weten waar ze nou precies voor of tegen zijn en ook dat ze geen enkele kritiek dulden!

Absoluut. Ik heb hen een hele maand lang uitgelegd dat hun doel (het 'aantonen' van stemtelfraude) hoe dan ook niet door middel van een petitie bereikt kon worden, waarop de intiatiefneemster er maar drie petities in één van maakte, zodat helemaal niemand meer wist waarvoor hij/zij zou tekenen. Heeft geen donder uitgemaakt, de PVV-aanhangers tekenden toch; zij het in zeer geringe mate. U heeft aangetoond, door onophoudelijk te blijven tekenen zonder dat ook maar iemand dat blijkbaar in de gaten had, dat haar petitie in deze vorm volstrekt zinloos was.

Toch werd de handtekeningenlijst, inclusief Donald Duck en de voltallige inwoners van Juinen, aangeboden aan de PVV. Waarom en waarvoor kon niemand uitleggen.

Die petitie van haar had inderdaad geen enkele betekenis. Maar dat is toch nog weer wat anders dan "petities24.com heeft geen betekenis". Een petitie met een duidelijke en vastomlijnde vraagstelling kan wel degelijk zin hebben.

Als het niet zo'n serieuze bedreiging voor politiek Nederland (en Europa) was, dan bleven de PVV en haar aanhang een nimmer aflatende bron van vermaak. Maar het feit dat je met die gasten überhaupt niet eens in discussie kunt gaan, is en blijft toch zorgelijk.

Maar kom, over 'n week is hun geplande 'actie'-dag, een dag waarop ze alles zullen doen, behalve actie ondernemen, en dan zien we wel weer verder. Als we die juist-niet-actie al zullen opmerken, heet dat.