Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

Kies een pseudoniem

/ #40 Motorcross

2014-06-23 18:50

Beste buurtbewoners,
Ik versta absoluut de bezorgdheid en deels is daar ook van terecht. Motorcross maakt tot op heden lawaai en dat is hinderlijk. Andere zaken zijn echter niet correct gesteld.
*Stof: Dit is perfect onder controle te houden en moet een van de voorwaarden zijn waaraan vervult wordt om er een motorcross circuit te mogen uitbaten.
*Verkeer: Het is niet zo dat er honderden wagens met aanhanger of bestelwagen zullen af en aan rijden. Indien dit in een degelijk plan gestoken wordt zal er geen last voor de buurtbewoners zijn.
*Wedstrijden: Ik ben ervan overtuigd dat er met de initiatiefnemer in onderling overleg kan afgesproken worden hoeveel wedstrijden er kunnen plaatsvinden. Momenteel is het zo dat elke gemeente op 3 vergunningen per jaar mag geven op een occasionele locatie waar de geen vergunningen voor nodig is. Hier zullen de vergunningen wel dienen in orde te zijn waardoor de overlast voor buurtbewoners veel minder zal zijn.
*Elektrisch motorcross: Dit staat nog in zijn kinderschoenen en het zal nog een tijdje duren vooraleer dit effectief kan gebruikt worden op de circuits.
* De locatie in Sint-Kruis-Winkel beschikt over een aantal troeven waardoor het geluidstransport veel minder is. Zoals begroeiing, hoge vaste wallen die de zone omringen en gunstige windrichting.
* De motoren zijn helemaal niet vervuilend. Een gemiddelde rijder verbruikt een 6 tal liter brandstof. Dit is dezelfde brandstof waar elke benzinewagen op de weg mee rijdt. Dit is een te verwaarloosbare percentage van totale sport gerelateerde brandstof die er gebruikt wordt.

Zou een test dag in de zone meer duidelijkheid kunnen brengen?
Sportieve groeten
Stefan