Bring Denderleeuw Kleurt Back

NelsonMandelaForPresident

/ #30 Re: Vlaanderen waar wit neutraal hoort te staan!

2014-05-17 14:20

#29: Kies een pseudoniem - Vlaanderen waar wit neutraal hoort te staan!

Beste,

Ik betreur uw standpunt. Hiermee wil ik het niet afwijzen, we leven namelijk in een land waar ieder recht heeft om zijn mening te uiten. Toch wil ik u sterk aanmoedigen om die zogenaamde 'makkaken' zoals u ze omschrijft, te leren kennen.

Meerdere studies hebben aangetoond dat het wantrouwen onder de bevolking stijgt, zodra verschillende autochtone en allochtone groepen zich vestigen in eenzelfde wijk. In zeker zin begrijp ik uw angst dan ook. Ongekend maakt onbemind. Laat ons echter niet uit het oog verliezen dat een studie van de Universiteit van Oxford even duidelijk heeft aangetoond dat wanneer mensen met andere achtergronden geregeld met elkaar praten in gewone, dagelijkse situaties, het wantrouwen snel weer afneemt.

Het is dan ook door uw onwetendheid en uw gebrek aan moeite om die andere rijke culturen te ontmoeten, dat ik uw standpunt betreur.

Nelson Mandela heeft ooit gezegd dat niemand geboren werd met haat voor een andere persoon omwille van zijn huidskleur, achtergrond of religie. Mensen moeten leren om iemand te haten, in dat geval kunnen ze evengoed leren om van een ander te houden.

Nelson Mandela was een wijze man.