Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2142 Re: Re:

2014-03-25 09:45

#2137: Nederlander met een idee/oplossing. - Re:

Heeft u uw eigen woorden gelezen? U zegt bijvoorbeeld: "Ik heb een Marokkaanse collega en discussieer veel met hem, maar we blijven elkaar respecteren en elkaars keuzes. Hij stemt volge niet s mij PVDA en ik PVV en staan toch telkens voor elkaar klaar op het werk en hebben de zelfde visie op de maatschappij. Zolang je elkaar met respect behandeld en elkaar geen levenswijze of buitenlandse teksten opdringt en de verhoudingen tussen autochtonen en allochtonen in stand houdt, is er niets aan de hand." Hoe kunt u dit rijmen met de rest van uw betoog?

Of: "Haat zaaien is levensgevaarlijk? Als iemand/groep je dochter heeft verkracht of je moeder heeft beroofd, is dat GEENhaat zaaien?" Nee, dat is inderdaad geen haatzaaien (één woord), maar een misdrijf. Of: "Als je telkens voor kanker hoer wordt uitgemaakt of ik hoop dat je kanker krijgt tegen je wordt geschreeuwd terwijl je gewoon je werk doet. Is dat geen haat zaaien." Nee, ook dat is geen haatzaaien, maar een belediging.

"In geen enkel geloof is zoveel onenigheid als in de islam." Correctie: geen enkel geloof is zo versplinterd als het Christendom.

"In geen ander geloof wordt beschreven dat de ongelovigen lager staan dan de gelovige." Nog een correctie: ik ken een boek waarin sprake is van een 'uitverkoren volk'. Als dat volk uitverkoren is, dan staan alle andere volkeren daarmee lager in de voorkeur van de Heer. Dit is nochtans niet de Koran en ja, inderdaad ook gevaarlijk in de verkeerde handen. Maar och, ieder boek ("Catcher in the Rye", iemand?) is gevaarlijk in de verkeerde handen, zelfs Harry Potter.

"De Hema zit geen autochtoon tussen, alleen de wc dame. Bijna alle winkels hebben islamitische namen. […] Nee, de Marokkanen zijn hier puur gekomen om een uitkering te halen." Hoezeer u zichzelf hier tegenspreekt hoef ik niet uit te leggen, toch?

"Wij nederlander dr in ngen de woestijn wel terug met aanleg van kanalen en meer grondstoffen dan hier." Nee, hier heb ik geen weerwoord op, want hier kan ik met de beste wil geen touw aan vastknopen.

Ik neem aan dat u de boodschap wel begrijpt, inmiddels? Open uw ogen en vorm uw eigen opinies. Met het nabauwen van wie niet verder komt dan ongefundeerde en schofferende leuzen, doet u zichzelf tekort.