Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2141 Re: Re:

2014-03-25 09:22

#2138: een nederlander met berouw? - Re:

De vrijheid van meningsuiting is inderdaad een groot recht en één van de pijlers van de democratische rechtsstaat. Het zou menigeen sieren zich eens te verdiepen in dit recht en wat de democratische rechtsstaat nu werkelijk betekent. De vrijheid van meningsuiting betekent bijvoorbeeld NIET dat u maar wat in het wilde weg kunt roepen en u vervolgens verstoppen achter wat u denkt dat uw recht is. Heeft u enig idee hoeveel mensen hun leven gelaten hebben bij hun nooit aflatend gevecht zodat dit en de andere grondrechten ook voor u en uw nakomelingen een gegeven is? En u wil zich beroepen op dit grondrecht om uw vuilspuiterij te rechtvaardigen? Schaam u, schaam u heel diep!

Is het u nooit opgevallen, dat de aanhangers van de PVV voortdurend dezelfde argumenten aandragen, die doorgaans absoluut geen argument zijn en in de andere gevallen als argument paradox in zichzelf zijn, maar waarvan in ieder geval geen enkele aanhanger mij ooit heeft duidelijk kunnen maken waarom, hoe of wanneer dat nu argument zou zijn. Valt het u ook niet op, dat iedere PVV-aanhanger het steeds weer heeft over "de Nederlandse normen en waarden" waaraan "de Marokkaan" zich niet zou hebben aangepast, maar zelf blijk geeft die "normen en waarden" niet te kunnen definiëren en in ieder geval "tolerantie" als beslist geen Nederlandse waarde tentoonspreidt? En dat de gemiddelde PVV-aanhanger zich verlaagt tot ordinair gescheld (zie bovenstaand) en schuttingtaal als hij zich in het nauw gedreven voelt? En dat diezelfde PVV-aanhangers telkens weer statistieken aandragen die nergens gepubliceerd zijn, nergens op stoelen en volledig ontspruiten aan hun eigen duim? Lees bijvoorbeeld de bovenstaande commentaren maar eens: er worden 'feiten' aangedragen, die absoluut geen feit zijn (90% procent van de Nederlanders denkt wat Wilders zegt, 70% procent van de Marokkanen werkt niet, etc., etc.).

En als we het dan toch over werkschuw tuig hebben: vergeet niet, dat ook de heer Wilders van zijn leven nog nooit een dag gewerkt heeft, omdat u hem telkens weer in een kamerzetel hijst. Met enige regelmaat roept deze man wat u wil horen en koopt zichzelf daarmee weer voor vier jaren een zetel. Voor verantwoording loopt hij hard weg (zelfs voor de verantwoording van zijn eigen woorden, zegt weliswaar dat hij vierkant achter zijn woorden blijft staan, maar brengt dan nuanceringen aan, die wij enkele dagen eerder al hadden moeten begrijpen), maar heeft nu al een leuk pensioentje voor de rest van zijn leven opgebouwd door u. Met wat? Met niets. Heel veel geblaat en geen enkele daden. Is dat uw profeet? Is dat voor u "de man die Nederland gaat redden"?

Wordt wakker en kom met beide benen in de realiteit staan. Blijf niet zweven op het kunstmatige wolkje dat de heer Wilders u voorhoudt. U zult zien dat dat wolkje u nooit zal dragen en de klap van de val die u dan zult maken, zal heel pijnlijk zijn.