Ik doe aangifte tegen Geert Wilders


Gast

/ #1197

2014-03-21 10:00

Er moet gewezen worden op de impact van de uitspraken, over Marokkanen van rechts-extremist Wilders, op de kinderen die hier geboren zijn, Marokko amper kennen (alleen van vakantie) en die hier naar school gaan. Deze onschuldige kinderen worden behoorlijk aangetast in hun zelfvertrouwen. Ze groeien op in een omgeving die haat zaait, onveilig en vol hostiliteit. Als je opgroeit in een omgeving waar veiligheid, affectie en het recht om je zelf te zijn door de achterlijke uitspraken van Wilders ontbreken, dan moet je straks als samenleving niet raar kijken als er een generatie ontstaat die onevenwichtig is, psychologisch niet in orde en onzeker is. Wilders is een laf. Hij weet dat deze kinderen zich niet kunnen verdedigen. Hij weet ook dondersgoed dat deze kinderen op school worden gepest door andere ook onschuldige kinderen die er vanuit gaan dat Wilders de waarheid zegt.

Wilders werkt aan een bom die ooit zal ontploffen. Deze bom is de toekomstige generatie Marokkanen. Dat zijn kinderen van nu die straks actief mee gaan doen aan onze maatschappij. Ik vraag me af hoe zo een generatie in de toekomst zal functioneren als deze in een omgeving opgroeit vol met gevoelens van haat, bedreigingen en hostiliteit. De gevolgen kunnen nog ernstig zijn wanneer de samenleving wordt geconfronteerd met burgers die onevenwichtig zijn, zich minderwaardig en onveilig voelen. De vraag is dan ook niet of ongeregeldheden en ongehoorzaamheid zullen plaats vinden maar wanneer ……Wilders werkt expliciet aan het ontwrichten van een gezonde, tolerante en liefdevolle maatschappij. Hij wil dolgraag een BOM laten ontploffen om een eind te maken aan een veilig, tolerant beschaafd land als Nederland.

Laat u dit gebeuren? Blijft u aan de kant staan en stil zwijgen? Blijft u doen alsof er niets aan de hand is? Ik verwacht ook dat de Nederlandse intellectuelen actief meedoen aan het ontmaskeren van deze praktijken. De rol van intellectuelen is het ontmaskeren van de ideologieën die tot doel hebben een totalitair gedachtegoed te laten heersen. Dit laatste hebben tal van intellectuelen in onze jonge geschiedenis al gedaan. Nu moet dit ook gebeuren…

Tot slot de reactie van de premier van Nederland op de uitspraken van Wilders biedt een favorabele bodem voor extreemrechts. De houding van de minster president getuigt van een grote dosis aan egoïsme, eigen belang en is ver van solidair. Hij hoort de beschermer van fatsoen en universele normen en waarden te zijn als vertegenwoordiger van dit land. Helaas koos hij voor stilzwijgen en passief optreden.
Menneer Rutte moet straks niet raar kijken als er rare dingen gebeuren. Dan is het op dat moment ook te laat…….

Houcine Haddouche