PVV stemmers zijn geen neonazi's!!

Bob

/ #86

2014-03-21 08:35

Niemand wil alle PVV stemmers wegzetten als neo-nazi's. Dit wordt hooguit gedaan door een enkeling die (geheel begrijpelijk) z'n geduld heeft verloren. De samenlevings-brede actie die nu gaande is, is in eerste instantie een actie tegen discriminatie. Als "de PVV stemmers" zich aangesproken (of aangevallen) voelen, zegt dat meer over hen, dan over de rest van de samenleving.

Deze petitie gaat geheel voorbij aan de realiteit. En die realiteit is dat Geert Wilders nu echt te ver is gegaan. Hij heeft de wet overtreden. Dit is geen kwestie meer van "opkomen voor de gewone Nederlanders" (wat op zichzelf al een walgelijke term is), maar een kwestie van het demoniseren van een hele bevolkingsgroep. En dat is gevaarlijk.

Want de vergelijkingen met Hitler mogen dan overtrokken zijn, er zijn zeker overeenkomsten tussen de opkomst van Hitler in de jaren 30 (toen er, voor de duidelijkheid, nog geen holocaust plaatsvond, maar wel een klimaat van haat tegen Joden werd gecreeerd) en de uitingen die Geert Wilders de afgelopen jaren heeft gedaan. En die overeenkomsten zijn er zeker nu Wilders alle voorzichtigheid heeft laten varen.

Ik roep alle Nederlanders (ongeacht afkomst/geloof/politieke voorkeur) op om afstand te nemen van de uitspraken die Geert Wilders op de avond van 19 maart heeft gedaan. Dat doe ik omdat ik weet dat (de meeste) PVV stemmers geen neo-nazi's zijn.