Stop de heksenjacht op ZZP'er in de zorg


Gast

/ #166

2014-02-13 10:34

Heksenjacht op ZZPers in de zorg en straks ook in andere sectoren zoals bijv. Bouw, G.w.w., transport en ga zo maar door.
Als je het mij vraagt zou men zich bezig moeten houden met de zaken zoals ZZP Nederland dat al aangeeft en in mijn geval is dat de detacheerders.
Sinds 2002 ben ik als ZZPer in de bouw en GWW werkzaam en heb altijd volop werk gehad en een fatsoenlijk tarief waar we ook hard voor hebben moeten knokken, sinds 2008 is de detachering er in geslopen en nu kan ik nergens meer tercht zonder tussenkomst van een duurbetaalde detacheerder, dit kost mij werk en forse daling van het uurtarief te weten €6,50- per uur moest ik sinds 2009 al zakken om maar werk te houden en nu zit ik al sinds begin december thuis omdat het vaste personeel van de detacheerder natuurlijk eerst aan bod komt. laat ze in de regering hier eens wat aan doen. grote bedrijven waarbij ik al jaren werk van heb gehad, huren nu alleen nog in via de detacheerders en ik mag op een houtje bijten en afwachten wanneer ik weer aan de beurt ben. Ik voel me al lang geen ZZPer meer maar een uitzendkracht die maar ja, nee en amen moet zeggen tegen een detacheerder die vaak genoeg via vriendjes politiek of familie binnen een aannemerij de klussen binnensleept. Als de politiek daar nu eens achteraan gaat en deze "koppelbazen" die volgens mij jaren terug al waren geweerd het leven zuur gaat maken kunnen wij ook weer fatsoenlijk werk krijgen met een normaal uurtarief en ja dan kan ik ook de premies weer gewoon afdragen wat me nu ook niet meer lukt aangezien ik onderhand nog minder verdien als iemand in loondienst. Maarja wat kun je ook verwachten van een regering die liegt en bedriegt en elkaar de hand boven het hoofd houd? het word hoog tijd voor nieuwe verkiezingen, dan kan al het kaf van het koren gescheiden worden in de politiek want bij de ZZPers is onderhand het kaf met het koren al de nek om gedraaid.
Grt Dirk Kampert