Open de Hoogwerf

Lennert Barendse
De auteur van deze petitie

/ #37

2014-01-09 09:06

Beste dames en heren,

Allereerst wil ik iedereen bedanken die de petitie nu al getekend heeft. De hele actie breidt zich sneller uit dan ik verwacht had met nu ook al een aandacht in de krant voor deze situatie.

Daarnaast is het ook zeer te waarderen dat er ook kritisch gekeken wordt naar ons standpunt. Daarentegen ben ik wel degelijk van mening dat de Kruisbroekweg extra belast wordt door de afsluiting op de Hoogwerf. Veel verkeer uit Hoogeland en de scholen moet nu onnodig over de rotonde en de Kruisbroekweg. Dit verkeer zou dus zonder afsluiting niet eens over de Zuidweg komen. Wellicht zullen sommige weggebruikers ervoor kiezen om te "sluipen" over de Zuidweg, maar toen de paal er nog niet stond was het absoluut niet drukker op deze weg dan nu. Als we willen dat de verkeersstromen gunstig verdeelt worden, gebeurt dit juist op deze manier. Zeker als je bedenkt dat de wijk Hoogeland nog eens zes maal zo groot gaat worden en dat er ook nog meer huizen rondom de scholen gebouwd worden. Dat levert dus veel meer drukte op op de Zuidweg.

Daarnaast denk ik dat het voor werkend Nederland niet altijd mogelijk is om de fiets te pakken naar het werk.

Ik begrijp dat bestemmingsplannen in te zien zijn, maar men begrijpt ook dat actie pas op gang zal komen wanneer mensen hinder ervaren. De wijk Hoogeland is gepresenteerd als een wijk met ideale verbindingen naar de omgeving, maar op dit moment wordt de wijk alleen maar verder geïsoleerd. Het is duidelijk dat de omwonende van de Zuidweg beter voorgelicht zijn dankzij een informatieavond.

Ik vindt het tevens opmerkelijk dat mensen die zelf geen last hebben van deze paal de bereikbaarheid van scholen, sportparken, zwembaden, vuilstort en andere omwonenden schijnbaar niet interesseert.

Tot slot is deze petitie opgesteld in verband met een beslissing die de gemeente genomen heeft waar een hoop mensen hun twijfels over hebben. Daarom is het ook gericht naar de gemeente Westland en is zij de enige die hier verantwoordelijkheid in zou kunnen nemen.