poelweg-neen

jtmvg

/ #43 Poelweg/Keienstraat. - brief aan de gemeente

2013-12-16 10:32

Op 4 December jl heb ik onderstaande e-mail aan de gemeente gestuurd. De inhoud geef ik u hierbij ter kennisname:

Met bovenstaande circulaire berichtte u ons over de eenrichtings proefopstelling Keienstraat en Rozierensesteenweg.

Ik kan u nu reeds berichten dat de proefopstelling geslaagd is in dien het de bedoeling van de Gemeente is geweest om nieuwe files te creëren, want bijna iedere morgen moeten er gedurende ca. 1 – 1.5 uur autos aanschuiven op de Rozierensesteenweg richting stoplichten met een gemiddelde doorstroom tijd van 10 – 15 minuten ’s-morgens tussen 07.45 – 09.30u.

Indien het ook de bedoeling is geweest om een levensgevaarlijke situatie op het kruispunt Keienstraat/Rozierensesteenweg te creëren dan is ook daar de proef geslaagd.
Er ontbreekt namelijk een spiegel waardoor de bestuurder komende uit de Keienstraat en linksafbuigend naar Rixensart het verkeer komende van de stoplichten op de Rozierensestw. NIET kan zien als gevolg van de ochtend file.
De automobilist speelt Russisch roulette indien hij linksaf naar Rixensart gaat en het verkeer van rechts niet kan zien door de file.

Ik neem aan dat de gemeente aansprakelijk kan worden gesteld van de gevolgen van een eventueel ongeluk op dat kruispunt.

Tenslotte wil ik nog opmerken dat het dwaas is dat bestuurders komende uit de garage van Poelweg 18 (uitkomend in de Keienstraat) NIEt 25 m linksaf mogen slaan maar ca. 1 km om moeten rijden willen zij de Poelweg oprijden om vervolgens de Rameistraat in te rijden naar Tombeek. Diverse automobilisten negeren zowel het eenrichtingsverkeer Keienstraat als wel het eenrichtingsverkeer komende uit Rixensart richting Poelweg.

Mijns inziens was niemand vragende partij voor deze maatregel (tenzij misschien een hier wonende plaatselijke politicus die wat meer rust wilde hebben).
Ik hoop dat deze proefopstelling voordat de zes maanden om zijn wordt opgeheven zodat er levens worden gespaard.

Joop van Gestel - Poelweg 18/10 - B-3090 Overijse