Sint-Franciesdijk


Gast

/ #22

2013-12-11 19:16


'Laat het duidelijk zijn' zegt burgemeester Van Cronenburg, 'Het Wachtebeekse gemeentebestuur wil dat er hard wordt opgetreden tegen mensen die 140 km /uur rijden op een weg waar de max snelheid 50 km/u is. De veiligheid van de kinderen en oudere inwoners zijn voor het bestuur te belangrijk'. 'Wanneer het spookbord zware snelheidsovertredingen vaststelt in de andere straten dan zullen we bijkomende snelheidscontroles vragen in de komende maanden.' aldus burgemeester Van Cronenburg.(Het Nieuwsblad mei 2013)


Als dit (140km/u) de norm is voor Sint Franciesdijk , zijn we goed bezig !! Aangezien men hier tot op vandaag blijft racen , is daar blijkbaar nog niets aangedaan (politie of andere snelheidsvertragers...). Spoken(borden) steken zich normaal weg achter de struiken . Ons spookbord was zichtbaar vanop de Koornmarkt in Gent... .Het afsluiten van De Blaarstraat en Den Akker is op zich niet mis maar betekend wel 400 à 500 gefrustreerde automobilisten per 24 u meer in onze straat . (beter nog wat gewacht daarmee !)
Ik heb alle begrip dat de eerst volgende 10 jaar geen dure infrastructuurwerken kunnen worden uitgevoerd , maar dat wil niet zeggen dat we daarom alles maar moeten laten aanmodderen zoals dat nu het geval is , ook wanneer de verkeersoverlast binnen enkele maanden (hopelijk) voorbij zal zijn , want voor de Die Hards is Sint Franciesdijk de ideale weg , daar kennen ze dat toch niet ;snelheidscontrole.
"Een gemeente die bespaard op veiligheid" is echt niet van deze tijd !

fs