Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen

Drimmeler

/ #45 Unfair Trade zonnepanelen

2013-12-04 15:13

Als ze in Brussel vinden dat de Chineese panelen duurder moeten omdat het anders niet "eerlijk" zou zijn waarom willen de gemeentes dan een lagere prijs afdwingen? Dan zijn de zonnepanelen van de gemeente dus Unfair Trade panelen.

Zoals petitie zegt laat het nu aan de branche over, zonnepanelen zijn nu gewoon geworden. We waren de ambtenaren heel dankbaar voor hun steun en inzet van de afgelopen jaren maar nu zijn we klaar voor de volgende stap. We willen toch hetzelfde als de gemeente alle daken vol zonnepanelen. Maar dan moeten we er wel een beetje aan kunnen overhouden, zodat de branche ook nog kan adverteren en iedereen enthousiast kan maken hiervoor. Nu maakt de gemeente de branche en veel banen kapot. Ook niet goed voor de gemeente want nu moeten zij maar blijven adverteren terwijl anders bedrijven het zouden kunnen doen.
Ze begrijpen bij de gemeente ook niet dat ze nu de gevierde duurzaamheid wethouder zijn, maar dat ze ook best wel eens een Scheutentje oid achter zich aan kunnen krijgen. Dan kan het misschien wel ergens verzekert zijn maar je staat toch in je hemd als gemeente als ze 7000 keer het dak op moeten. De kans is klein maar alle techniek kan ooit stuk zo is gebleken en als het fout gaat gaat het goed fout met deze aantallen. Wie van de gemeente mag dan op bezoek bij Tros Radar?