Uitbreiding blauwe zone Castricum

comite castricum blauw nee!

/ #13 Re:

2013-09-12 07:24

#7: - Een aantal bewoners ondervind hinder van parkeerders van een gezondheidscentrum aan de Korte Cieweg en werknemers van de bankkorten in het centrum. Deze mensen hebben in het verleden, ongevraagd, geklaagd.
De gemeente heeft deze klagers betrokken in een klankbordgroep en deze klagers uitgenodigd om te komen in spreken op de raadsvergadering. Of deze klagers deze maatregel voor ogen hadden is niet duidelijk.
De bezoekers van dit gezondheidscentrum zullen gewoon met parkeerschijf gaan parkeren, niets aan de hand. Parkeerdruk verandert niet.

Wel is het zo dat de gemeente alleen medestanders voor het eigen beleid heeft gezocht.
De evaluatie van fase 1 is selectief gedaan. De gedupeerden van toen hebben geen enquete gekregen, ja dan wordt de uitgeslag van de evaluatie wel gemanipuleerd, bewust.
Kijk maar eens waar de handtekeningen bij de petitie vandaan komen: er zit nog veel oud zeer in fase 1!
Nu is fase 2 aan de orde, de actiegroep heeft fase 3 wakker geschud, kijk ook eens wat een 'verzet' er al is in die straten!

De gemeente verwijst naar de Brink om te parkeren. En waar moeten de al 100 boventallige auto's uit het fase 2 gebied heen als er kermis is?
Een van de argumenten voor invoering is parkeerdruk tijdens evenementen. Bij castricum culinair met 6000 bezoekers was er in de Torenstraat en omliggende straten normale parkeerdruk met plenty plek. Nu hebben de bewoners bij komende evenementen wel een probleem. Wie begrijpt het nog?

Dus kom op mensen, wij moeten de gemeente laten zien dat er echt geen draagvlak is dus teken allen die petitie, ook al woon je nu niet meteen in fase 2 gebied.