WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT


Gast

/ #28 reactie gemeente Haarlem

2013-09-09 14:15

Er komt geen 24-uursopvanglocatie voor dak-en thuislozen met een ruimte voor alcohol en drugsgebruik in de Generaal de la Reystraat.
De gemeente Haarlem zoekt hiervoor wel een geschikte locatie. Er zijn nog geen locaties bekend.
Haarlem en de regio kent inwoners die er, om verschillende redenen, niet in slagen hun leven op de rails te krijgen of te houden. Soms speelt verslaving een rol, vaak psychische of psychiatrische problematiek. Voor deze kwetsbare mensen hebben wij als gemeente zowel een wettelijke als morele zorgplicht. Daarom ondersteunen wij de realisatie van voorzieningen waar deze mensen onder begeleiding kunnen wonen en zorg krijgen.

Het RIBW biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een psychosociale en psychiatrische kwetsbaarheid, waarvoor zelfstandig leven voor korte of langere tijd moeilijk is.
Zij hebben in de gemeente Haarlem en onze regio diverse locaties voor mensen met een diverse zorgbehoefte.
Zij hebben het voornemen om in de Generaal de la Reystraat beschermd en begeleid wonen aan te bieden aan een groep ex-dak- en thuislozen met een alcoholverslaving en/of psychiatrische problematiek, de meesten wonen nu in de RIBW-vestiging De Wissel aan de Kruisstraat en sommigen komen uit de locatie De Herberg.
Bij de komst van De Wissel en De Herberg waren er ook veel zorgen bij omwonenden. Het RIBW en de ex-daklozen hebben daar laten zien dat zij zich als goede buur willen opstellen.
De afgelopen periode van huisvesting in de Wissel is er ook geen overlast geweest en het aanvankelijk ingestelde periodieke bewonersoverleg is dan ook komen te vervallen.
Het RIBW kan verder het beste vertellen hoe en wat zij doen, wie de mensen zijn en hoe zij worden begeleid. Het RIBW wil en gaat ook nog de bewoners in de Generaal de la Reystraat uitnodigen voor een kennismakingsbijeenkomst.