Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.


Gast

/ #45 Re: Re:

2013-07-27 16:14

#26: CORINA - Re:

Vreselijk Corina, echt geen woorden voor!

 

Ik ben het volkomen met je eens, de politie doet niks en wekt de indruk het wel goed te vinden.

 

Sinds kort woon in een een nieuwe wijk en heb al een aantal incidenten meegemaakt. Loop stressend mijn hond uit te laten en kijk elk moment over mijn schouder of er niets achter mij aankomt. Gewoon te gek voor woorden!

Sinds 2 weken is er in het appartementencomplex waar ik woon een jong stel komen wonen met een jonge pitbull.

Het eerste wat door de knaap werd ondernomen was het speelveld oplopen met de niet aangelijnde hond, die zich lekker mocht uitleven op de dikke takken van de struiken die daar staan.

Natuurlijk is het bord "honden aanlijnen" door de eigenaar van de hond nooit gelezen en werd het speelkwartiertje diverse keren herhaald. Ook loopt het beest gewoon los op straat en dus ook voor de ingang van het appartement. Regels!!! zal de eigenaar denken, daarvan heb ik nooit gehoord.

Van de training heb ik foto's gemaakt en politie en stadstoezicht benaderd.

Je houdt het werkelijk niet voor mogelijk. "Meneer, wij kunnen, in verband met de bezuinigingen waarmee wij te maken hebben niet overal zijn. Wij hebben het al druk genoeg om bekeuringen voor de hondendrollen uit te schrijven. Er is geen onrechtmatige daad gepleegd en kunnen derhalve niets doen! Schaft u zich een wandelstok aan, daarmee kunt u zich ook verdedigen mocht dat nodig zijn. Vervelend, dat u hartpatient bent, maar maakt u zich maar niet te druk. Het is nu eenmaal een verschijnsel van deze tijd. Oh ja, de eigenaren van die vechthonden kunnen inderdaad niet lezen en zien derhalve de borden niet. Het moet al een heterdaadje zijn, willen wij ze kunnen bekeuren, maar toch goed dat u foto's hebt gemaakt en aan ons hebt opgestuurd. Verder zou het het beste zijn als deze stad hondenvrij zou worden gemaakt."

Dit zijn de uitspraken van personen bij de instanties die ons als echte hondenliefhebbers moeten beschermen en ervoor moeten zorgen, dat wij en ons dier/onze dieren veilig over straat of weg kunnen lopen. Het tegendeel is echter waar. De eigenaren van de vechtmachines/moordmachines worden door een dergelijke opstelling in bescherming genomen en wij staan in de kou.

Schande!