Vrijstelling hondenbelasting voor onze stichting dieren !

stichting ZD

/ #52 COPIE EN ZEND WEG

2013-07-03 08:23

even eigen naam vermelden en voorbeeldbrief aanpassen:
verzenden aan:

fml lauret
wetstraat 39a 4553ah philippine

cl liefting
axelsestraat 75 4537 ad terneuzen

wh broekhusen
leeuwenlaan 20 4532 ad terneuzen

j.bos
kruispad 3b 4576bw koewacht

jm van schaik
graaf jansdijk 80
4571sj axel

drs fo van hulle
westsluis 1 4551db sas van gent.

Dit zijn openbare adressen te vinden op gemeente terneuzen. alles staat met naam en toenaam vermeld bron: http://www.terneuzen.nl/Onze_Organisatie/Bestuur/Burgemeester_en_Wethouders

voorbeeldbrief aanpassen hieronder. eigen naam en eigen email enz gebruiken:

Stichting zorgeloos dierenleven
Driewegenweg 13
4521GV Biervliet
06-46404548

Aan: J.M. (Co) van Schaik (PvdA)
Adres: Graaf Jansdijk 80
Postcode/ Plaats: 4571 SJ Axel
Email: vschaik@terneuzen.nl

Betreft: hondenbelasting Stichting Zorgeloos Dierenleven bezwaarschrift indienen.
Bezwaarschrift: Wij zijn het niet eens met de kosten van hondenbelasting voor een stichting die zich belangeloos inzet voor het welzijn van dieren. Naar onze mening word deze dan ook onterecht opgelegd en we willen deze extra kosten niet voldoen.

Beste,
In een ontmoeting met uw werknemer van de gemeente en met de politie Terneuzen werd ons op 28-6-2013 om 10.30 uur verzocht hondenbelasting te betalen voor ten minste 6 honden. Wij hebben aangeven dat het om een stichting gaat met meerdere honden die we rehabiliteren en voorzien van medicijnen en andere zorg. Uitgelegd hebben we onze werkwijze waarin we afwijken van de normale zorg die andere instanties bieden cq hanteren.

Wij hebben ook geantwoord op uw vraag of we ons aangemeld hebben bij de raad van beheer. Wij hebben hier inderdaad contact mee gehad, maar gezien we geen (brood)- fokkers zijn behoeven we ons ook niet in te schrijven bij de raad van beheer, deze accepteert onze aanmelding niet.
Hiermee hebben wij voldaan aan het verzoek van de ambtenaar in functie die ons twee maal heeft bezocht de afgelopen maanden. Deze ambtenaar heeft in opdracht van u ons bezocht en wij hebben voor dit bezoek moeten tekenen.

De stichting is het hier niet mee eens en laat u via deze weg weten dat het opgelegde beslag van ruim 800 euro veel te hoog is en naar onze mening ook onterecht is in verband met de doelstellingen die de stichting bied voor verwaarloosde en mishandelde dieren die de ANBI status geniet. Wij weigeren dan ook de extra kosten te voldoen die het bezoek met zich mee brengt of kosten van hondenbelasting die onterecht word opgelegd.
Wij vragen u nogmaals te kijken naar de specifieke situatie van de stichting en verwijzen u naar een vorige brief vanuit stichting zorgeloos dierenleven op 28-3-2013. Ook verwijzen wij u naar de petitie die wij zijn opgestart en de handtekeningen.

Deze brief zal ook gebruikt worden door derden om u ervan op de hoogte te brengen dat uw opgelegde hondenbelasting niet terecht opgelegd is en dat men vind dat de stichting belastingvrij moet blijven.

Onze online petitie site is http://www.petities24.com/signatures/vrijstelling_hondenbelasting_voor_onze_stichting_dieren/

Wij willen als laatste opmerken dat de stichting haar eigen terrein gebruikt voor haar dieren voor ontlasting en wandelingen, wij géén gebruik maken van de openbare weg en de dieren hier dan ook geen ontlasting laten vallen wat niet opgeruimd word waarvan anderen last zouden kunnen ondervinden.

Op 28-3-2013 hebben wij geen reactie van u mogen ontvangen, wij zouden het op prijs stellen als u op deze brief wel zou reageren.
Wij zijn telefonisch bereikbaar voor tips, linkedin en andere social media connecties zodat wij betreffende personen beter zouden kunnen benaderen en onze actie ervoor zorgt dat de dieren niet verder belast worden.

Vriendelijke groet,
M.Moria
Ambass. St.Zorgeloos dierenleven
www.zorgeloosdierenleven.nl
06-46404548

Bezwaarschrift: Wij zijn het niet eens met de kosten van hondenbelasting voor een stichting die zich belangeloos inzet voor het welzijn van dieren. Naar onze mening word deze dan ook onterecht opgelegd en we willen deze extra kosten niet voldoen.

Hoogachtend


MTL. Moria
Ambassadrice Stichting Zorgeloos Dierenleven