Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

CORINA

/ #26 Re:

2013-06-22 12:23

#23: -

Heb dus hetzelfde meegemaakt met mijn Boomer...uit het niks greep de Pit-Bull mijn hond,geen gegrom,geen staart die bewoog,geen oren die bewogen,niks van dit alles.Mijn Boomer kraakte als een kip en gilde dat je het in de hele wijk hoorde.Ik kreeg hem niet uit de bek.De eigenaar van de Pit-Bull deed niks,helemaal niks.Uiteindelijk probeerde ik de bek open te krijgen,toen wist de Pit-Bull met mijn hond nog in zijn enorme muil,mij ook te bijten.Gebroken vinger en helemaal vol rijt wonden,ben flauw gevallen.Toen ik bij kwam was de ambulance er en was mijn Boomer vrij,door omstanders.Vol gaten en ontwrichte kaak.Dierenarts en Ziekenhuis,2 weken lang...infectie en opengesneden,traumavingers.

De politie doet niks,civiele procedure,de eigenaar van de Pit-Bull was er vandoor gegaan.

En volgens de wet had hij de hond niet aangezet tot aanvallen,dus doen ze niks.Een of andere APV verordering.

Is de politie er van af.En jij mag op de"blaren"zitten..vond deze soort honden altijd mooi en gespierd,maar loop nu een flink blokje om als ik er een zie.

Heb de schrik van mijn leven en hoor nog steeds het gekraak en het gegil.

Maar een net persoon,had geholpen en had de kosten betaald,maar dat zegt misschien genoeg over de "meeste"van deze personen die zo'n hond hebben.

Kreeg een mail van iemand die opperde:ik moest niet in mijn mond nemen wat in mijn darmen zat,omdat ik het gevaarlijke honden noemde.Zegt genoeg over de vooroordelen die er zijn over de meeste eigenaren van zo'n hond.

De goede helaas daar gelaten.

Maar ik heb mijn buik vol van al deze soort honden...en in niets vallen ze te vergelijken qua bijtgedrag met andere honden.

De spieren lopen veel verder over de schedel,zijn mega kaken,die gaan op slot.

 

Levensgevaarlijk !!!!