Bezuinigingen Cultuur en Maatschappelijke Voorzieningen P-N


Gast

/ #22

2013-05-03 09:52

Voor mijn gedachte zijn deze maatregelen niet te verkroppen, hetgeen waarop de Gemeente Pijnacker-Nootdorp nu willen bezuinigen is datgeen wat het dorp nog een beetje bij elkaar houdt, volgens mij nog een van de laatste projecten waar de gemeente zich nog financieel sterk voor maakt. Deze instanties zijn enkel overeind te houden met heel veel vrijwilligers (saamhorigheid) en een "beetje geld" van de Gemeente (eigenlijk geld door de inwoners bijeen gebracht) waarmee de ionwoners van Pijnacker-Nootdorp datgene kunnen bewerkstelligen wat eigenlijk gewoongoed zou moeten zijn.
Laat de gemeente eerst eens beginnen met de afspraak om dit jaar eens geen onnodige & risicovolle projecten (waarbij na succes een prachtige naam aan zou komen te hangen) op te starten zodat de Gemeente achteraf niet in een niet bestaande pot met geld hoeven te graaien.
Indien ze deze afspraak na zouden komen en stel dat er dit jaar binnen de gemeente 10 % minder geblunderd zou worden dan zou er op voorhand alvast geld uit deze niet bestaande pot gepakt kunnen worden zodat de subsidies ongewijzigd kunnen blijven.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp luister a.u.b. naar uw inwoners, u merkt en ziet dat heel veel van uw burgers dit een onacceptabel plan vinden.
Het kan toch niet zijn dat al deze mooie instanties omvallen omdat U dat "beetje" geld niet wilt vrijmaken.
Laat ook al deze vrijwilligers niet in de kou staan, dit zijn toch de meest zeldzame mensen waardoor de Gemeente een sociaal karakter blijft behouden.
Besef dat U er voor de burgers bent, en dat deze burgers heel veel geld betalen zo dat u uw plannen kunt uitvoeren.


Ron Klomp