DE SLACHTOFFERS, EEN VOLWAARDIGE PARTIJ IN HET STRAFPROCES

M.M.

/ #38

2013-02-25 10:37

Zéér veel medeleven met die ouders en alle slachtoffers. Dit moet vreselijk zijn.
Maar ik vind de vraag om burgerlijke partijen mee de strafmaat te laten bepalen geen goed idee. Dat is het begin van een justitie van willekeur.
Bovendien vind ik het onmenselijk om te vragen dat de ouders van De Gelder niet bij het proces mogen zijn. Ik heb ook heel erg met dié mensen te doen. Ze hebben een zwaar zieke zoon die gruwelijke feiten heeft gepleegd, maar het is héél goed mogelijk dat die mensen daar geen enkele schuld treft. Ze hebben zelfs geprobeerd hun zoon te laten colloqueren omdat ze voelden dat hij gevaarlijk werd. Ze werden uitgelachen door de psychiater. Wat voor een machteloosheid moeten die mensen gevoeld hebben! Hun leven en dat van hun andere kinderen is ook volledig verwoest. Ze worden langs alle kanten scheef bekeken en moeten niet op veel steun rekenen. Ik vind dat ze minstens het recht mogen hebben om het proces bij te wonen, ook zij moeten door een zeer moeilijke periode, ook zij hebben recht op verwerking.
Waarmee ik geen afbreuk wil doen aan het leed van de andere slachtoffers!! Ook aan hen zeer veel sterkte gewenst, en hopelijk kan de bitterheid plaatsmaken voor berusting na dit proces.