Breed onderzoek misstanden psychiatrie

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Breed onderzoek misstanden psychiatrie.

W.O.M.P.

#51 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-13 13:17

#47: - Re: Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

Daarom is het nog wel belangrijk dat het aandacht krijgt.

Reden: er zijn ook zoveel goede hulpverleners is geen goede reden om deze misstanden onder de tafel te houden.

E.v.a
Gast

#52 Stop stigmatiseren ggz

2014-02-16 13:47

@ womp: u bedoelt: een enkele misstand is geen reden om een heel vakgebied te stigmatiseren! Natuurlijk dienen misstanden boven tafel te komen. Maar over welke misstanden gaat het dan? Waar is het bewijs? Waarom wordt er dan niet naar klachtencommissie of tuchtrecht gestapt? Waar is het onderzoek? Ik lees hier enkel subjectieve meningen! Juist dat er zoveel goede hulpverleners zijn, maakt dat het niet verstandig is een om een petitie te beginnen 'misstanden psychiatrie'. Dit is te gegeneraliseerd en werkt misleidend want tevreden mensen zoeken dit forum niet op en misstanden worden zo in het geheel niet opgelost. Daarvoor is onderzoek nodig (klachtencommissie, tuchtrecht). Wat deze petitie wel doet, is suggereren dat het allemaal maar slecht is gesteld in de Nederlandse ggz. En dat is nou juist wat tegen alle feiten indruist en is onnodig schadelijk. Dus stop stigmatisatie en vertel anderen niet wat wel of geen goede redenen zijn.

S. Tegelaar

#53 Stop stigmatiseren, kom met bewijs

2014-02-16 13:56

Eva helemaal eens: wie een klacht heeft kan op vele manieren protest aantekenen. Mijn zoon is in de psychiatrie geholpen en heeft weer een doel voor ogen! Wat een nutteloze petitie is dit!
Anoniem

#54

2014-02-21 09:00

Een 'petitie misstanden psychiatrie' is de zoveelste ggz-stigmatisatie en doet patiënten, zorgverleners geen enkel goed. Het is te algemeen en staat in schril contrast met de uitstekende zorg die dagelijks door vele duizenden in de gezondheidszorg wordt geleverd. Begin liever een petitie 'misstanden tegen zorgverleners in de ggz.
Albert

#55

2014-02-21 09:01

STOP Stigmatisatie GGZ!

Gast

#56

2014-02-24 09:11

Als lid van de commissie veilig incidenten melden van een ggz instelling zie ik waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg. Het lijkt me zinvol om een landelijk onderzoek te doen naar misstanden in de ggz, en daarbij niet alleen naar incidenten te kijken, maar ook naar de omstandigheden die kunnen leiden tot tekortkomingen en misstanden in de zorg.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-02-26 09:42



Gast

#58

2014-02-27 09:28

Hoe kun je een onderzoek inzetten naar de hele psychiatrie? Wat moet er worden onderzocht? Onderzoek naar alle agressieve patienten die meedewerkers aanvallen? Onderzoek naar de rol en invloed van zorgverzekeraars? Onderzoek naar alle zorgverleners? Voor echte misstanden hebben we toch al klachtencommissies, tucht- en strafrecht?

Laten we direct de hele gezondheidszorg onderzoeken en sluiten en vervolgens allemaal op homeopathische middelen stappen! Af en toe een shake en meer voetballen!


Gast

#59

2014-02-27 09:28

Stop stigmatisatie ggz!

Gast

#60

2014-02-27 09:29

wat een flauwe kul deze petitie


Gast

#61

2014-02-27 09:31

Hoe lang blijft deze petitie online? Kan me voorstellen dat er ook een sluitdatum is?
Vidjanti

#62 Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-28 07:47

#30: Doojan - Psychiatrie positief +++

Er wordt kennelijk voorbijgegaan aan het feit dat de psychiaters hun diagnose baseren op de z.g. DSM syllabus waarin psychiatrische symtomen worden opgesomd en dus patienten gelegd worden tegen deze maatlat zonder daadwerkelijk te zoeken naar de diepere achtergrond. Recentelijk onderzoek in Zweden liet uitwijzen dat angstpsychosen kunnen worden veroorzaakt door extreem laag vitamine D niveau. Dat gebruik van bv Zyprexa-Olanzapine bijzonder veel bijwerkingen geeft waardoor de producent in Amerika ettelijke miljarden aan schadeloosstellingen aan gedupeerden diende te betalen, ook omdat deze mogelijke bijwerkingen verzwegen waren in de testrapporten. Klachten omtrent behandeling worden niet afgedaan. Rekeningen worden geupload met zaken die niet zijn aangeboden. Klachteninstanties zoals NZA en Inspectie en of clientenraden reageren laat of nauwelijks!

Huisarts

#63 STOP fabels over de psychiatrie

2014-03-03 09:15

#62: Vidjanti - Re: Psychiatrie positief +++

Niet eens @Vidjanti. Psychiaters zijn medisch specialisten (doorgestudeerde artsen) die onderzoek doen naar zowel psychische- als lichamelijke oorzaken voor psychiatrische aandoeningen. Het is namelijk alom bekend dat er lichamelijke stoornissen zijn die kunnen leiden tot psychische klachten. Psychiaters en ander artsen beseffen dit zeer goed en zullen onderzoek inzetten wanneer men bovenstaande vermoedt. Zo kunnen o.a. bloed-, beeld- en lichamelijk onderzoek worden gebruikt om oorzaken zoals: vitamine gebrek, schildklierproblemen, hersenaandoeningen etc. op te sporen en vervolgens te behandelen. In slechts een deel van de gevallen blijkt er ook daadwerkelijk een andere onderliggende oorzaak verantwoordelijk te zijn. Bovenstaande beweringen lijken uit de lucht gegrepen. Jammer, maar bovenal ook schadelijk! Dat zyprexa bijwerkingen kan geven is waar. Maar met goede instructies, doseringen & therapietrouw kan een hoop worden voorkomen. Stel een behandelaar daarom ALTIJD op hoogte van vermeende bijwerkingen. Deze kan doseringen aanpassen en zo nodig overstappen op andere medicatie. Het is zeer af te raden hier zelf mee te gaan rommelen aangezien dat juist zeer ernstige bijwerkingen kan geven! Verder is Zyprexa een door-en door onderzocht medicijn, waarvan de werking is bewezen voor een aantal psychiatrische aandoeningen en waarvan de bijwerkingen bij artsen bekend zijn. Het kan daarmee een zeer geschikt middel zijn voor de behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen! Verder baseren psychiaters hun diagnoses niet zonder meer op de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Het DSM is slechts een middel om internationaal onderzoek mogelijk te maken en mensen met dezelfde klachten de best bewezen behandeling aan te kunnen bieden. Een psychiatrisch onderzoek is zeer uitgebreid waarbij diagnoses dus niet enkel op DSM criteria worden gebasseerd. Bovenstaande is dus ook niet waar en wederom uit de lucht gegrepen. Ook zeer schadelijk! Helaas lees ik hier en ook op internet zo nu en dan stigmatiserende en propagerende uispraken van mensen die anders willen doen vermoeden. Ongewenst naar mijn idee. Twijfels? Neem contact op met uw huisarts of behandelaar.

 

anoniem

#64 Blij met psychiatrie!

2014-03-04 10:38

Heb zelf goede ervaringen met geestelijke gezondheidszorg. Dat mag, gezien deze petitie, ook wel eens worden genoemd!
de ster

#65 Re: geen BE-handeling maar MIS-handeling!!

2014-03-09 21:09

#24: Lenny Slotboom - geen BE-handeling maar MIS-handeling!!

hallo lenny, leuk je weer eens te vinden. ik heb je bij ggz delft drie cijfers gegegeven. weet je ze nog?

Daarin is je energie. ik hoop dat je kunt volhouden.

liefs.

Bert

#66

2014-03-28 10:50

Wanneer is de sluitdatum van deze petitie?

Gast

#67

2014-03-28 10:52

STOP stigmatiseren ggz!
gast.

#68

2014-03-30 21:42

De overige gezondheidszorg is ook uitgebreid onder de loep genomen waarbij misstanden boven water zijn gekomen, dus dient psychiatrie ook grondig onderzocht te worden. Als je niets te verbergen hebt lijkt me degelijk onderzoek juist welkom voor GGZ-instellingen.
Dus personen die zich hier tegen krampachtig verzetten zijn TEGEN transparantie!!
Johanna

#69

2014-04-03 17:28

Na jeugdtrauma's en incest heeft de psychiater seksueel misbruik als behandeling ingezet. Daarna nooit geloofd, nog erger dat de impact van misbruik als "behandeling" niet serieus wordt genomen. Van de wal in de sloot.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-05-08 23:17


Bezoeker.

#71 Re: STOP fabels over de psychiatrie

2014-05-18 10:49

#63: Huisarts - STOP fabels over de psychiatrie

Hoe komt u erbij dat psychiaters binnen GGZ-instellingen onderzoek doen. Dit is pertinent niet waar! GGZ is géén wetenschappelijk instituut maar een behandelingsinstelling waar veel medicatie wordt voorgeschreven. Bloed en lichamelijk onderzoek vindt binnen GGZ uitsluitend plaats indien patiënten ook andere lichamelijke klachten hebben zoals bijv. schildklier problemen. Tevens wordt er verplicht bloedonderzoek gedaan indien er zéér riskante middelen worden gebruikt zoals bijv. Clozapine waarvan de bijwerkingen zeer ernstig kunnen zijn! Heeft dus niéts met wetenschappelijk onderzoek te maken maar standaard lichamelijk onderzoek waar protocollen voor zijn die worden uitgevoerd.


Gast

#72 Re: I WILL KEEP FIGHTING!!

2014-06-30 08:02

#26: Lenny Slotboom - I WILL KEEP FIGHTING!!

uit de wereld ermee voor eeuwig

nnn

#73

2014-06-30 08:03

woorden gedachten en beelden
fred

#74 uit de wereld met psychiatrie

2014-07-02 19:31

#1: -

voor mij slechts pseudowetenschap tot in elke uiterste en ik weet zeker dat nooit iemand er beter door is geworden.

miekje

#75

2014-07-16 16:08

Misstanden zijn er zeker binnen de psychiatrie. Het onderste uit de kan halen zou ik zeggen.
En ja, ik ben ervaringsdeskundige.