Breed onderzoek misstanden psychiatrie

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Breed onderzoek misstanden psychiatrie.

Lenny Slotboom

#26 I WILL KEEP FIGHTING!!

2014-01-27 14:19

Ik heb RECHTEN!!
JULLIE hebben RECHTEN!!

Ik geef nog steeds niet op!!
Ze kunnen trappen wat ze willen,
De Eerste Hulp van het ziekenhuis,....
(Een hartfilmpje:ECG dus. Daar had ik m'n kleding nog aan,
sieraden nog om, BH aan, Er werden maar 3 zuignapjes met vloeistof (zodat ze blijven plakken op je huid)Tussen de borstplooi geplakt. Ik wel 3x heb gezegd, moet ik me niet ontkleden?? En m'n sieraden afdoen?? Moet ik m'n enkels niet ontbloten?? ( Hier horen die zuignapjes ook te zitten namelijk...) Neehoor!! Zei hij kattig. Die andere zuignapjes werden maar "ergens" geplakt (ben niet achterlijk, want heb al eerder in het verleden een ECG onderzoek gehad, en inderdaad (zoals Dr.Google mij na thuiskomst zei...) Alles van kleding op slip, na moet uit, Vooral SIERADEN!! (zorgt voor storing tijdens meting!!) En VOOOOORAL bij de dames de BH!! (zeker als er beugels inzitten!!) Nou beste... Ik had alles nog aan!! ZAT (ja ik zat tijdens de meting!! Iets wat ook NIET HOORD TE GEBEUREN!! Een ECG wordt ten alle tijde LIGGEND gemeten!! Gadver!! MISSELIJK DIT!! Er werd mij weer een harde brancard toegewezen, Ik rilde van de kou en ik had weer die "aanvallen" van dat "wegzakken" op de poli bij de internist (ik voelde ze allaaaang aankomen, maar heb ze 20 minuten weten tegen te houden, om niet "op te vallen" "voor GEK verklaard" te worden.

NATUUURLIJK was ALLES in het bloed weer oke (ja zelfs de kalium was nu 3.9)
Ik geen snars begrijp dat ik weer zieker & ZIEKER EN ZIEKER ben/wordt (ik heb een acute blaasontsteking gekregen op 23-01-2014. Ik had alweer 13 pillen op, heb toen die eerste nacht 24 uur knock out gelegen, daarna beroerd en misselijk SPUUGMISSELIJK (Daar vraag ik al 5 weken medicijnen voor, zelfs 1x op consult aan m'n huisarts (huilend!!) gevraagd. Nou vandaag kon ik dan wat krijgen....)En GISTERAVOND (vriendin (het is een schat hoor, maar ze heeft vorig jaar een zware psychose gehad, waar ze nooit meer hetzelfde uit is gekomen, er is geen contact mogelijk met haar, af en toe reageert ze "wat". Ook dit doet mij veel pijn (weer janken nu ik dit zo typ...)Ik ken haar al 17 jaar, we hebben samen in "slechte tijden" opgenomen gelegen op een Gesloten afdeling, daar waren we kamergenoten. Vervolgens zijn we mekaar een jaar uit het oog verloren, en toen ik 2 weken in deze Beschermende Woonvorm woonde, liep zij de trap in het trappenhuis op!! Ik zei? He!! Tineke !! Wat doe jij hier nou?! Uhh nou ik woon hier!! Nee!! Niet waar?!! Ik woon hier ook!!

Ik heb 17 jaar lang lief & leed met haar gedeeld, maar ik herken haar niet meer....
Tineke is weg.... (tranen lopen over m'n wangen...)
Zij is de enige die nog "oprecht" bezorgd om mij is en om mij "geeft".
Alleen kan ik me niet aan haar "vasklampen" op die manier, dat zij degene zal zijn, die het tegen die "hulpverleners" (MISHANDELAARS!!) opneemt...
Ik hou veel van haar.... Maar moet haar loslaten....
Dat is voor haar beter... En ook voor mij.... (ik doe toch alleen maar lelijk... en dat verdiend ze niet. Ik doe lelijk, omdat ik GRUWELIJKE KRAMPEN IN M'N LIJF HEB, WAARDOOR IK NIETEENS 10 MINUTEN IN M'N BED KAN LIGGEN!! En dan belt deze schat me op, maar door die KRAMPEN "kan" ik niet "aardig" doen. Tegen NIEMAND trouwens!! Dus ook "artsen" niet. Ja dat doe ik tegen het ziekenhuispersoneel wel, maar niet meer tegen mijn huisarts, als ik op consult "mag" komen (1x per week)

Dit is weer TOTAAL uitzichtloos!!

Ik "mag" 31 januari naar de reumatoloog, maar ik heb er zoooo geen zin in, ik moet daarvoor over de 100 kilometers reizen, en ik weet uit "ERVARING" dat ik weer uuuuuuren later, een "VERNEDERING" rijker ben..... En geen steek "WIJZER".

Bij de Eerste Hulp gingen ze m'n longen beluisteren door m'n:kleding (??) heen?? Dat waren 2 lagen!! Een spijker-laag en een basic shirt-laag....??
Snapt U het nog?!

Toen "moest" ik staand m'n bloeddruk meten.
Maar "staan" zeker "stil-staan" is altijd al lastig voor mij geweest(vanwege "dronkenmansgang b12 tekort) Hup die band over m'n shirt en aan dat ding... Ik ging OUT van de PIJN!! Dat is al een hele tijd zo!! Als er een bloeddruk band omgaat, en dat ding knijpt samen, nou dan kan ik wel GILLEN van de pijn!! Dat is net of m'n arm tussen een bankschroef gedraaid zit!! Maar dit keer "stond" ik dus, En hij maar GILLEN tegen me: Hou je ogen open!! Sta stil!! En ik gilde dit keer terug!! (toen was ik het zoooo zat!! Die pijn:lichamelijk/emotioneel) IK KAN NIET STILSTAAN!! DAT VERTEL IK U TOCH NET?!! En die band werd strakker en strakker, en ik viel steeds naar voren en toen duwde hij me steeds terug, heeeel geirriteerd. Maar goed... 10 minuten later na die bloeddrukmeting (ERGSTE HELL OOIT!!) Kwam hij terug en zei dat ik "heerlijk" naar huis mocht, dat alle uitslagen "goed" waren. Uhm dacht ik bij mezelf in stilte:hoe ken je een ECG zittend en met kleding/sieraden/en noppen niet op de polsen en enkels, maken?? En hoe ken je een Pols van 109 per minuut in "rust" goed noemen?!.
Dit dacht ik in stilte, maar ik vroeg hem hardop: Uhm dokter, ik voel me niet zo "heerlijk" om "weer" ALLEEN naar huis te gaan. Ik voel me DOODZIEK!! Kijk dan!! Ik lig te rillen van de kou!! Ik loop af en aan naar de wc om te plassen (blaasontsteking). Nou ik hoop dat ik U toch "gerustgesteld" heb. Nee dat heeft U mij niet Dokter!! Nou "lekker" naar huis en als het erger wordt kunt U de huisartsenpost bellen... Terwijl hij wegliep zei ik, nou het kan niet erger.... Maar laat maar....

En huilend zwalkte ik weer ALLEEN & KOTSMISSELIJK & IJSKOUD & MET DIKKE TRANEN door de gangen.....

Toen ik thuiskwam, heb ik 24 uur met een zooi pijnstillers in m'n strot, KNOCK OUT gelegen...
Daarna weer door koortsaanval/zeiknat bed en pyama, eruitgedreven, ik er nog geprobeerd een "leuke" dag van te maken, Huisje weer opgeruimd en schoongemaakt, wasjes gedaan, heeerlijk gedouchd/huid vertroeteld. Gister die vriendin geweest, Ik me heeeelemaal "opgetut" en had er zooooveel zin in, gewoon, om er eens voor "haar" te zijn.... Maar zoals ik al zei: Er is geen Tineke meer, geen contact mogelijk. Je kan roepen/schreeuwen wat je wilt, soms hoort ze je en meestal ook niet.
Maar ik werd dus "plotseling" weer "onwel" (wegzakken/SPUUGMISSELIJK)een vreselijke druk aan de linker kant van m'n slaap/oogkas... dat ik probeerde tegen te houden niet KNOCK OUT te gaan waar zij bij was. Dat betekende dat ik dus MOEST gaan zitten, en dus geen eten kon maken voor haar/ons... En toen werd zij geirriteerd (wat begrijpelijk is, door haar psychische toestand, maar niet zo leuk voor mij als ik aan het proberen ben m'n "bewust-zijn" niet te verliezen) Nou na 10 minuten ging het weer. En toen moest ik na 10 mini frietjes, weer haast spugen!!
Nou haar taxi kwam, ze was weg, ik moest weer huilen, omdat ik het VERSCHRIKKELIJK vindt mijn VRIENDIN (de enige die nog naar me omkijkt en "oprecht" om mij geeft...)Zoooo ver "heen" te zien....

Ik heb de crisisdienst 2x gebeld, terwijl ik vocht tegen het "knock out" gaan, 1x werd ze kwaad en zei ze:ja we gaan hier verder geen tijd aan verspillen. U bent ziek U gaat "gewoon" de Huisartsenpost NU bellen!! Wij maken ons zorgen om U. En ze hing de hoorn erop (?!) Ik belde helemaal niks... Laat maar dacht ik weer.... Gisteravond weer gebeld:dwz: TOTAAAL VAN DE WERELD!!!
Want de blaasontsteking was "acuut" terug?? op de derde kuurdag?? Ik lekte urine. Gilde het uit van de pijn in m'n linker kant van m'n blaas, was SPUUUG EN SPUUUUGMISSELIJK!!
Huisartsenpost gaf me een nieuwe kuur en zou bezorgd worden maar kon even duren want het was erg druk. toen brak ik echt! ! Toen dacht ik echt: Nu draai ik door!! Dit trek ik niet meer ALLEEN!!
Ik wil naar bed!! Maar moet straks over een uur of wat die deur ZELF weer opendoen!! Ik redt verdorie m'n bed nog niet eens!! Laat staan de deur!!
Toen de crisisdienst gebeld, was er natuuuurlijk weer een "storing" (altijd als ik bel, welke instantie dan ook...). Maar goed ik weet niet eens meer wat ze gezegd heeft na mij honderd keer doorverbonden te hebben, alleen maar dat ze nu geen tijd heeft, dat het erg druk is en dat ik over een half uurtje terug kon bellen.... Laat maar dacht ik, ik ben naar bed gestrompeld, emmer naast m'n bed en een glas water, briefje op de deur voor de bezorger, bel maar aan en gooi maar door de deur, want ik ben niet zo snel.... En tringggg... Toen heb ik behoorlijk wat pillen ingenomen, omdat die kramp in m'n verdere lichaam TE PIJNLIJK was om weer te KUNNEN blijven liggen...

Nou ik moet stoppen met typen
Oedeemtherapeut staat zo voor de deur.
M'n zwachtels zijn er al vanaf donderdag af zonder dat zij het weet, ik heb geen pijn meer niks!! Ik ben vanaf donderdag 6 kilo afgevallen aan vocht in m'n benen/voeten!! Ik pas m'n kleding en schoenen weer!! Ik LEEEEEEF!! Uhm.... half.... Ik zie er qua zwelling "goed" uit, maar heb een dooie hiel/links. M'n teen naast grote teen en onderkant voetzool rechts is compleet DOOD!! And she doesn't care!!

Morgen naar het Riagg naar de psychiater en m'n behandelaar, we gaan overleggen hoe ze me kunnen "helpen" want ze hebben het "idee" dat het niet zo lekker gaat.....

Pff.... laat maar.....'

WISH ME LUCK!!

En ik wens iedereen verder, weer het allerbeste!!

nogmaals: KEEP FICHTING!!

Dat BLIJF IK DOEN!! ONDANKS VERNEDERING OP VERNEDERING OP VERNEDERING!!
FOUT OP FOUT OP FOUT OP FOUT!!

Groetjes Lenny
werkgroep O.M.P.

#27 Re: I WILL KEEP FIGHTING!!

2014-01-28 19:44

#26: Lenny Slotboom - I WILL KEEP FIGHTING!!

Beste Lenny en ook andere ondertekenaars: Dit is een petitiesite, waar je de petitie kunt ondertekenen en een korte reactie kunt plaatsen. Wil je je verhaal vertellen, dan kun je dat doen door de email die hier boven staat te gebruiken. We lezen alles wat binnenkomt en kunnen de verhalen dan meenemen bij het aanbieden van de petitie. Maar liever niet hier op de site je verhaal helemaal schrijven, want dan wordt onduidelijk dat dit een petitiesite is.

Lenny, heel veel sterkte! We leven met je mee!

werkgroep onderzoek misstanden psychiatrie


Gast

#28

2014-02-05 22:37

Uitstekend om te pleiten voor zéér grondig onderzoek binnen m.n psychiatrische instellingen.
Psychiaters voelen zich " god " en maken vaak misbruik van de kwetsbaarheid van opgenomen patiënten door hen bijv. vol te stoppen met medicatie zoals bijv. dagelijkse slaaptabletten die een patiënt over de gehele dag moet nemen en voor het slapen gaan, naast de noodzakelijke medicatie. Reden voor de hoeveelheid slaaptabletten wordt daarbij niet gegeven aan de patiënt. In hoeverre worden psychiaters fors gesponserd door de farmaceutische industrie bij het uitschrijven van medicatie? Ook dit moet gróndig onderzocht worden. Bij medische specialisten is dit al redelijk boven water gekomen maar hoe zit dit dus bij psychiaters..?! Het hele systeem binnen psychiatrische instellingen dient open gebroken te worden waarbij voortdurende onafhankelijke inspectie noodzakelijk is. Er zijn zoveel wantoestanden binnen psychiatrische instellingen en ik ben dan ook blij dat burgers zich nu gaan bundelen om de gehele gang van zaken binnen psychiatrie helder in kaart te krijgen! Psychiatrie is een gesloten bolwerk en niét meer van deze tijd waar transparantie een VEREISTE is! " Psychiaters leven nog in de Middeleeuwen," was eens de uitspraak van professor Drexhage en daar ben ik het vollédig mee eens!!
Gast

#29 Breed onderzoek misstanden psychiatrie.

2014-02-05 22:59

Over deze petitie moet véél meer bekendheid komen.
De sociale media zou hiervoor ingezet kunnen worden zoals bijv. facebook.
Ik zit zelf niet op facebook maar hoop dat er iemand is die deze petitie daar plaatst!
Doojan

#30 Psychiatrie positief +++

2014-02-06 08:56

Met grote verbazing lees ik de berichten op deze site. Psychiatrie wordt afgedaan als pseudowetenschap en het regent klachten (veelal) zonder al te veel argumenten te noemen. Daarnaast wordt in het geheel niet stilgestaan bij de jaarlijks honderden duizenden mensen die dankzij de inzet van ggz hulpverleners hun leven weer op de rit krijgen, kunnen participeren in de samenleving en zowel verbetering van klachten, als vergroting van kwaliteit van leven ondervinden. Hoewel er ik niet wil ontkennen dat (ook in de psychiatrie) spaanders kunnen vallen en psychopathologie vaak langdurige behandeling vereist (o.a. persoonlijkheidsstoornissen, recidiverende depressies etc.) zijn er wel dergelijk mogelijkheden om misstanden aan het licht te brengen. Maar daarvoor dient ook grondig onderzoek te kunnen worden gedaan. Dit in tegenstelling tot het spuien van ongefundeerde, stigmatiserende, taboe vergrotende opmerkingen. Psychiatrie is een zeer goed, wetenschappelijk onderbouwde medische specialisatie, waarin voor zover ik heb ervaren, vele mensen werken die over kennis en kunde beschikken en patiënten kunnen behandelen met ernstige invaliderende psychische aandoeningen. Helaas is voor velen onduidelijk wat zich precies afspeelt achter de deuren en hebben 'schreeuwers' op dit fora het hoogste woord. Telkens wanneer het woord 'psychiatrie' valt, lijkt er een groepje tegenstanders op te doemen, die hier veelal ongefundeerd stigmatiserend, tegen ageert. Dat is pas echt schadelijk en doet afbreuk aan de inzet en inspanning van zorgverleners, patiënten en hun omgeving. Er bestaan klachtencommissies, tuchtrecht en strafrecht in Nederland die iedere klacht serieus nemen en wel degelijk ernstige corrigerende tikken uitdelen. Hieruit blijkt dan ook dat echte misstanden wel degelijk (ernstig) worden bestraft. Maar dat is gelukkig veel minder vaak (lees zelden) nodig en komt in het geheel niet overeen met wat dit forum doet vermoeden. Mijn advies is om te gaan praten met een behandelaar als je het ergens niet mee eens bent. Zij zijn er altijd om te helpen. Ook al kunnen zorgverleners en patiënten verschillen van mening over de manier van aanpak. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd een second opinion of zelfs medische bijstand vragen. Op lange termijn helpt dit de echte misstanden aan te pakken en doet het recht aan al die mensen die dagelijks hun ziel en zaligheid inzetten om de echt kwetsbare patiënten te kunnen helpen (vaak met succes!) en dat op medisch-wetenschappelijk verantwoordde wijze.

Gast

#31 Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-06 08:58

#30: Doojan - Psychiatrie positief +++

Helemaal eens! Teken liever de petitie TEGEN overheveling van de jeugdzorg naar gemeentes.

Voormalig patient

#32 Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-06 09:02

#30: Doojan - Psychiatrie positief +++

Hulde ana Doojan, gelukkig zijn er mensen die het bredere perspectief zien en opkomen voor echte patienten in nood (hulpverlener zeker!?)


Gast

#33

2014-02-06 09:31

Laten we een van de grootste doofpotten in het land openen door erover te praten en alles te delen en de verantwoordelijke te straffen!!! Wij zijn toch een democratisch land??

Gast

#34 Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-06 18:47

#32: Voormalig patient - Re: Psychiatrie positief +++

We willen benadrukken dat wij als werkgroep GEEN anti-psychiatrie groep vertegenwoordigen en ook geloven in goede hulpverlening en hulpverleners. We kijken liever naar gezamenlijke (preventieve) oplossingen en onderzoek naar daar waar het werkelijk fout gaat, zonder de waardevolle geestelijke gezondheidszorg tekort te doen.

 

Werkgroep Onderzoek Misstanden Psychiatrie


Gast

#35 Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 10:57

#34: - Re: Re: Psychiatrie positief +++

Toch kunnen petities als deze, schadelijk zijn. Er bestaan voor patienten goede wegen om misstanden aan het licht te brengen (traf - tuchtrecht), waar ook zowel aanklager als verdediger zullen worden gehoord. Dat is toch heel wat genuanceerder dan een petitie 'onderzoek misstanden psychiatrie' waar enkel belanghebbenden zullen ageren, maar de psychiatrie als geheel in een negatief daglicht wordt gezet. Ungefundeerd. Dat lijkt mij toch echt wel schadelijk en bovenal zeer onterecht. Ieder misstand dient natuurlijk aan het licht te komen en te worden onderzocht. Maar op deze 'eenzijdige' manier vrees ik voor de toekomst van petities tekenen. Misschien een petitie tegen petities opzetten, een goed idee?


Gast

#36 Re:

2014-02-07 11:00

#33: -

Welke doofpot dan precies? Klinkt als sientologie...


Gast

#37 Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 13:11

#35: - Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

De petitie is slechts één van de middelen die we hanteren. Het zou inderdaad eenzijdig zijn als we ons streven enkel funderen op basis van een petitie. We zijn op meerdere vlakken bezig om het onderwerp op de kaart te zetten en in gesprek met (cliënten)organisaties en partners om in overeenstemming te komen over de wijze waarop wij dit aan willen pakken.

Werkgroep Onderzoek Misstanden Psychiatrie

Gast

#38 Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 13:16

#35: - Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++ De gesloten cultuur binnen psychiatrische instellingen is niet meer van deze tijd! De overheid heeft de werkwijze van huisartsen en medisch specialisten goed onder de loep genomen. Misstanden in die beroepsgroep worden aangepakt. Het wordt nu de hoogste tijd dat ook psychiatrie grondig wordt onderzocht. Transparantie ontbreekt bijna volledig in deze instellingen waardoor kwetsbare mensen en vaak ook famile-leden volledig zijn overgeleverd aan het besloten systeem.! De macht van psychiaters binnen instellingen is absurd in vergelijking met huisartsen en medisch specialisten. Indien men in psychiatrische instellingen niets te verbergen heeft zal men gedegen onderzoek toejuichen. Maar verzet tegen grondig onderzoek geeft aan dat het gebrek aan transparantie een duidelijke ( negatieve ) reden heeft....!  Zijn er banden met de farmaceutische industrie, blijft men langer dan nodig is opgenomen in psychiatrische instellingen terwijl terugkeer naar huis met ambulante begeleiding allang mogelijk is? Dit zijn slechts enkele voorbeelden die grondig onderzocht dienen te worden.En het feit dat onderstaand zich überhaupt kan voordoen binnen m.n psychiatrie geeft overduidelijk aan dat grondig onderzoek over de gehele linie van psychiatrische instellingen absoluut noodzakelijk is!

Angst en intimidatie bij GGZ-kliniek.

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage-detail/angst-en-intimidatie-bij-ggz-kliniek/


Gast

#39

2014-02-10 10:28

Er wordt teveel gehandeld volgens DSM Syllabus aan de hand waarvan diagnose wordt gesteld, zonder dat gezocht wordt naar de ware reden van de klachten!
Gast.

#40

2014-02-10 15:38

Psychiatrie= pillen voorschrijven, meer niet!
Big Pharma heeft een gouden handel aan psychiatrie...
Naar de oorzaak van psychische problemen wordt binnen psychiatrie geen of nauwelijks onderzoek naar gedaan.
En als er hier en daar wel onderzoeken heeft plaatsgevonden wordt hiermee niets gedaan.

Hoopvol is in NL o.a prof. Drexhage ( Medische Immunologie EMC ) die lichaam en geest als een geheel benadert. Vanuit dit uitgangspunt doet hij grootschalig onderzoek naar de oorzaak van psychische ziekten.
Hier een uitermate boeiende lezing van hem waarin hij o.a aangeeft dat psychiaters nog in de middeleeuwen leven....

http://www.sg.uu.nl/opnames/voorjaar-2011/lunch-broodje-brein/lichaam-en-geest
W.O.M.P.

#41 onze doelstellingen

2014-02-11 10:37

We raden de ondertekenaars aan onze doelstellingen eerst goed te lezen en wanneer u deze onderschrijft en wilt ondersteunen met ondertekening van deze petitie, graag!
Wanneer u ondertekent vanuit een behoefte slechts uw antipathie over de psychiatrie uit te spreken haalt dat de waarde van onze petitie naar beneden.
Wij willen gaan voor herstel, erkenning en respect en geloven er in dat we uiteindelijk daarmee ons doel zullen kunnen bereiken.
Zie:
http://werkgroeponderzoekpsychiatrie.webnode.nl/
Annette

#42 Bewijs!! Psychiatrie (belangrijk)

2014-02-13 09:04

@womp: zeer terechte opmerking. Net zoals de sientologie ongefundeerd kwaadspreekt over de psychiatrie op YouTube, is ook op dit forum met name antipathie te lezen. Mensen die juist tevreden zijn over de psychiatrie zullen petities als deze nooit opzoeken, daardoor ontstaat er een vertekend beeld. Dat is jammer want echte misstanden dienen wel degelijk te worden onderzocht. Met uitspraken als pillendokters, niet pseudowetenschap etc. Kan ik helaas niet anders concluderen dan dat hier weinig know-how aanwezig is. Psychiatrie is absoluut wetenschappelijk onderbouwd, heeft grote successen geboekt en weet vele mensen te genezen en kansen te bieden op herstel. Psychiatrie richt zich zowel op medicamenteuze behandelingen als niet-medicamenteuze behandelingen waarvan de werkzaamheid is onderzocht en bewezen. De DSM zijn slechts richtlijnen bedoelt om patiënten met dezelfde klachten te kunnen groeperen en dezelfde behandeling te kunnen bieden. Meer niet. Het feit dat de DSM wordt versoepeld en 'ineens' iedereen ADHD heeft hekelt zelfs de oprichter van DSM V! Daarom zijn juist psychiaters zo belangrijk. Zij zien de DSM als een hulpmiddel, naast vele andere instrumenten, waarbij de patiënt en zijn klacht voorop staan. Videootjes waarbij dmv knip en plak werkt opmerkingen en bewijzen uit hun verband worden gerukt op internet plaatsen is slechts propaganda, stigmatisering om meestal, via linkjes uit te komen op homeopathische rotzooi. Sientologie bulls#t
Annette

#43 Bewijs!! Psychiatrie (belangrijk)

2014-02-13 09:05

@womp: zeer terechte opmerking. Net zoals de sientologie ongefundeerd kwaadspreekt over de psychiatrie op YouTube, is ook op dit forum met name antipathie te lezen. Mensen die juist tevreden zijn over de psychiatrie zullen petities als deze nooit opzoeken, daardoor ontstaat er een vertekend beeld. Dat is jammer want echte misstanden dienen wel degelijk te worden onderzocht. Met uitspraken als pillendokters, niet pseudowetenschap etc. Kan ik helaas niet anders concluderen dan dat hier weinig know-how aanwezig is. Psychiatrie is absoluut wetenschappelijk onderbouwd, heeft grote successen geboekt en weet vele mensen te genezen en kansen te bieden op herstel. Psychiatrie richt zich zowel op medicamenteuze behandelingen als niet-medicamenteuze behandelingen waarvan de werkzaamheid is onderzocht en bewezen. De DSM zijn slechts richtlijnen bedoelt om patiënten met dezelfde klachten te kunnen groeperen en dezelfde behandeling te kunnen bieden. Meer niet. Het feit dat de DSM wordt versoepeld en 'ineens' iedereen ADHD heeft hekelt zelfs de oprichter van DSM V! Daarom zijn juist psychiaters zo belangrijk. Zij zien de DSM als een hulpmiddel, naast vele andere instrumenten, waarbij de patiënt en zijn klacht voorop staan. Videootjes waarbij dmv knip en plak werkt opmerkingen en bewijzen uit hun verband worden gerukt op internet plaatsen is slechts propaganda, stigmatisering om meestal via linkjes uit te komen op homeopathische rotzooi. Sientologie bulls#t
Quin

#44

2014-02-13 09:47

Ben zeer tevreden over psychische hulp in NL!
Annette

#45

2014-02-13 09:56

Zorgverzekeraars eisen DSM classificatie middels dbc's omdat dat lekker makkelijk beoordeeld of mensen recht hebben op geld. Niet de DSM is verkeerd, maar door wie en hoe deze wordt toegepast. Gelukkig zijn er psychiaters die hiertegen hun bezwaar kenbaar maken en open staan om iedere misstand op verantwoorde wijze te laten onderzoeken. Hoezo doofpot?

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-02-13 10:07



Gast

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-13 10:15

@Angst en intimidatie ggz. Typisch voorbeeld van 1 persoon die het schijnbaar verpest voor de rest. Tegengeluiden / verdediging heb ik echter nog niet gehoord! Dus ook eenzijdig. Verder doet het afbreuk aan de 2300 psychiaters, de vele duizenden psychologen en orthopedagogen, verpleegkundigen die Nl telt.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-02-13 10:16


Martin

#49

2014-02-13 10:22

Stop stigmatisatie geestelijke gezondheidszorg!
Janite (W.O.M.P.)

#50 re: 42

2014-02-13 12:10

Ik kan mij in uw reactie vinden. Ik heb slechte ervaringen met enkele hulpverleners maar dankzij de GGZ heb ik ook herstel gevonden. Dat is mijn persoonlijke motivatie om voor W.O.M.P te kiezen.