Pastorij Vinderhoute

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Pastorij Vinderhoute.

Johan Van hove

#1 Foto's

2013-09-24 18:47

Kan je foto's toevoegen aub
Ik kan jammer genoeg niet oordelen hierover maar jullie voorstel is meer dan verdedigbaar.
Ga ervoor
Greetz en veel succes
Johan

Gast

#2

2013-09-24 20:26

het zou een uitstekend huis worden voor kinderacademie. voor de plaatselijke creatievelingen, een heerlijke plaats om te werken. Er is beslist nood aan een dergelijke plek, te vergelijken met de plaats in Gent "kunsthart".
Jakie Adams

#3

2013-09-27 09:04

Het gebouw is uitgeleefd. de kost voor de renovatie enorm zeker als je er een publieke functie wil aan geven. Het klopt trouwens niet dat dat er in Vinderhoute niets te beschikking zou zou zijn van het verenigingsleven. Er is de refter van de gemeenteschool, de polyvalente zaal en kantine aan de Neerstraat en de chalet in de Rozenhoed. Maar SP.a en groen kunnen misschien een coöperatieve vereniging oprichten - samen met alle ondertekenaars van deze petitie - en het gebouw dan zelf aankopen, renoveren en uitbaten. Op die manier zijn niet enkel zij gelukkig maar ook alle andere Lovendegemse belastingbetalers.

Gast

#4

2013-10-07 19:10

De gemeente zou alvast de mogelijke pistes moeten onderzoeken. Via concessie of erfpacht kan je toch een deel inkomsten verwerven en voorwaarden opleggen om in het gebouw een aantal activiteiten te laten doorgaan met een maatschappelijk belang. Dit kan samengaan met een economische activiteit en zelfs versterkend werken.
De ligging van Vinderhoute aan de rand van Gent en met de nabijheid van Oude Kalevallei; fietsmogelijkheden richting Meetjesland en kust en binnenkort ook een groenpool opent toeristische mogelijkheden. In andere gemeentes worden voor dergelijke gebouwen toch ook concessionarissen gevonden die investeren in het gebouw in ruil voor een economische return. Mits creatief nadenken en de discussie aan te gaan kan op zijn minst toch al een poging worden ondernomen om alle mogelijkheden deftig te onderzoeken en een functie voor het gebouw te vinden die voor Vinderhoute een meerwaarde kan betekenen.